Combinatie van de tompouce en croissant: zo maak je de populaire crompouce
Je kunt er eigenlijk niet meer onderuit: de viral crompouce. Een heerlijke combinatie tussen twee van onze favoriete lekkernijen. Op social media is de crompouce razend populair en wij snappen wel waarom. De crompouce is een croissant gevuld met room, gedipt in roze chocolade. Een mix dus tussen de tompouce en de croissant! Hoe lekker klinkt dat? Al een tijdje te koop bij Bakkerij van Maanen. Oh en, zo maak je 'm zelf!
Dit heb je nodig voor het maken van de populaire crompouce
- Verse croissants
- 500 milliliter halfvolle melk
- Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
- 160 gram ruby smeltchocolade
Zo maak je de crompouce
Natuurlijk is de crompouce heerlijk om bij Bakkerij van Maanen te eten, maar goed nieuws als je iets verder weg woont, dan kun je deze ook gewoon zelf maken!
- Smelt de ruby chocolade op de au bain-marie manier voor ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig goed door zodat die helemaal mooi egaal wordt.
- Snijd vervolgens de croissants open met een scherp mes en dip de bovenkant van de croissant in de ruby chocolade.
- Zet de croissants voor een half uurtje in de koeling, zodat de chocolade hard wordt. Nu begin je met het maken van de room. Meng de Dr. Oetker mix samen met de halfvolle melk op de middelste stand. Aan het eind nog even kort mixen op de hoogste stand, zo wordt het een mooi glad mengsel. Zet het voor een aantal minuten in de koelkast.
- Om er een echte crompouce van te maken, kun je nu de croissant gaan vullen met room! Vouw de croissant open en verdeel de room. Nu zijn je crompoucen helemaal klaar, genieten maar!
De bananen tompouce
Dacht je dat de crompouce niet nog zoeter kon? Wrong! Deze bananen tompouce is namelijk ook echt het proberen waard.
Dit heb je nodig
- Bladerdeeg
- Bananen
- Slagroom
- Suiker
- Citroensap
Voor de karamelsaus:
- Suiker
- Slagroom
- Boter
Zo maak je de banaan tompouce met karamel!
- Bak allereerst het bladerdeeg (vellen van 10 bij 10 cm) in een voorverwarmde oven. Laat ze 15 minuten bakken en zorg dat het goudbruin kleurt.
- Begin ondertussen met het maken van de karamelsaus. Verwarm hiervoor de suiker tot het amberkleurig (oranje/geel) is. Verwarm daarna de slagroom en voeg dit toe aan de karamelsaus. Roer vervolgens de boter mee tot een mooie saus. Laat het geheel afkoelen naar kamertemperatuur.
- Bladerdeeg klaar en afgekoeld? Snijd dan de plakjes doormidden. Klop de slagroom stijf en verdeel dit vervolgens over de onderkant van een plakje. De meest easy manier is met een spuitzak, maar met een lepel is het ook prima te doen.
- Snijd daarna de bananen in plakjes. Eventueel kun je de bananen van tevoren insmeren met wat citroensap. Dat voorkomt verkleuring. Leg vervolgens de bananenstukjes bovenop de slagroom en daarna het andere plakje bladerdeeg.
- Maak je banaan tompouce af met karamelsaus. Schenk dit over het bladerdeeg heen met een spuitfles, maatbeker of lepel. Enjoy!