Zo maak je je huis klaar voor het grote sinterklaasfeest

Lifestyle door Esra

Het is weer bijna zover: Sinterklaas en de pieten komen weer in Nederland! Veel kinderen staan weer te trappelen van de zenuwen. Welke cadeaus hebben de Sint en de pieten dit jaar voor ze meegenomen? Maar voordat het tijd is voor pakjesavond, moet het huis natuurlijk wel Sinterklaas-proof zijn. Wij geven je de leukste inspiratie.

Raamdecoratie

Die kale ramen mogen wel eens een keer versierd worden. Je beplakt de ramen bijvoorbeeld met raamstickers, maar het is misschien nog wel leuker om de ramen vol te tekenen. Teken bijvoorbeeld de pieten dansend op het dak, Sinterklaas zwaaiend op het paard. Een raam vol met pakketjes ziet er ook leuk uit. Let er wel op dat je de juiste stiften gebruikt. Gebruik géén watervaste stiften maar afwasbare raamstiften!

Pizza Sinterklaas

Er is toch niets leuker dan op pakjesavond te eten in ‘Sinterklaas stijl’? Daarom geven wij jou het recept voor de Pizza Sinterklaas, oftewel: mini mijter pizza’s. Allereerst haal je (rechthoekige) pizzadeeg in huis. Dit vouw je uit en snij je in allemaal kleine driehoeken. Als je dat gedaan hebt, besmeer je het met tomatensaus. Wat je er voor de rest op doet is helemaal aan jou, het is wel het mooist om voor rode en gele ingrediënten te kiezen. Gebruik de rode ingrediënten als ‘achtergrond’ en maak van de gele ingrediënten een plusvorm. Hierdoor heb je je eigen mini mijter pizza’s. Smullen maar!

Touw met cadeaus

Het ziet er niet alleen leuk en creatief uit, ook maak je het gezellig samen met je kind(eren). Het is heel simpel: je hebt een aantal kleine kartonnen dozen en pakt deze in met leuk Sinterklaas-inpakpapier. Heb je dit gedaan, dan strik je er een touw omheen. Vervolgens maak je de cadeaus, mét ruimte ertussen, aan elkaar vast en hang je het ergens in huis op.

Feestslingers

Het Sinterklaasfeest is één groot feest want de Sint is natuurlijk jarig. En daar horen slingers bij. Je knutselt de slingers zelf, maar je koopt ze ook in diverse winkels. Bijvoorbeeld bij de Hema heb je leuke feestslingers van Sinterklaas, zijn paard en de pieten.

Sinterklaas-snackplank

Lekkernijen mogen niet ontbreken tijdens pakjesavond. Maak daarom een leuke Sinterklaas-snackplank: een plank vol met heerlijke pepernoten, chocoladeletters, schuimpjes en chocolaatjes. Extra leuk om de pepernoten zelf te bakken. Zet de heerlijke snackplank op tafel en genieten maar!

Het paard van Sinterklaas

Nóg een knutseltip voor jou en de kinderen: maak Ozosnel van wc-papier rolletjes. Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn twee wc-papier rolletjes, wol, wit papier, twee wiebeloogjes en kleurstiften. Als eerste plak je wit papier om de wc-papier rolletjes. Vervolgens knip je van één rolletje twee keer één centimeter van de lange kant af. Dit zijn de benen. Plak ze aan de onderkant van het andere wc-papierrolletje vast en teken de onderste lijn zwart (hoeven). Het halve wc-papier rolletje lijm je als hoofd vast aan de bovenkant. Hier teken je de teugels op en plak je twee wiebelogen aan vast. Ten slot lijm je de wol vast als manen en als staart. En tadá, je hebt je eigen mini Ozosnel!