De leukste DIY ideeën voor in je interieur

Hobby door Maj

Zin in een leuke nieuwe touch aan je interieur? Hiervoor hoef je niet naar de bouwmarkt, want je kunt ook heel veel zelf maken! Van bubble candles tot een mooie vaas. Dit zijn de leukste DIY ideeën voor in je interieur!

1. Bubble candles maken

Bubble candles zijn helemaal in anno 2023 en je kunt ze nu ook zelf maken! Je hebt nodig: een siliconen mal, kaarsenlont, roerstokje, 150 gram sojawas, geurolie en waskleurstof. Plaats eerst de lont in het midden van de siliconen mal. Vul een hittebestendige kan of pot met de sojawas. Breng deze au bain marie aan de kook. Let er wel goed op dat er geen water bij de was terecht komt! Haal nu de was van het vuur en roer hier de geurolie doorheen. Een paar druppels zijn al voldoende. Ook kun je in deze stap een paar druppels waskleurstof toevoegen, alleen als je graag een kleur aan de kaars wilt geven natuurlijk. Deze twee stappen zijn dus naar keuze en kun je overslaan. Laat de was 6 minuten afkoelen en giet de was voorzichtig in de mal. Haal de kaars uit de mal zodra deze goed uitgehard is. Maak daarna de vorm schoon met heet water en zorg ervoor als je de mal opnieuw gebruikt deze goed droog is. De bubble candles zijn klaar om sfeer aan je huis te geven! Hoe gezellig is dat?

2. Betonlook vaas

De betonlook vaas is heel makkelijk te maken. Je koopt een voordelige vaas en kijkt naar de vorm die jij mooi vindt. De kleur maakt niet uit. Hierna ga je aan de slag met muurvuller. Ook kan je hem verven in de kleur die je maar wilt. Zo past deze geweldige vaas dus altijd in je interieur!

3. Line art maken met naald en draad

Line art is he-le-maal in! En je kunt dit ook zelf maken, hoe leuk om een middagje met je vriendinnen te plannen? Het eerste wat je nodig hebt voor deze DIY is een leeg canvas en naald en draad. Je kunt het canvas een kleurtje geven door hem te schilderen zoals op het voorbeeld, maar je kunt het doek ook wit laten. Print een sjabloon van line art uit die jij mooi vindt en prik gaatjes in het canvas. Vervolgens kan je met het naald en draad door het doek heen en maak je een line art patroon.

4. Verf je vloerkleed

Toe aan een nieuw vloerkleed? Je hoeft je oude zeker niet weg te gooien, maar pimp gewoon je oude vloerkleed! Je hebt voor deze DIY nodig: tapijtverf, een vloerkleed, liniaal, tape, stift en een kwast. Echt super leuk om te doen en budget proof! Lees hier hoe je jouw eigen vloerkleed kan verven.

5. Vensterbank zitje

Hoe leuk is het om zelf een vensterbank zitje te maken in huis? Zo benut je de ruimte extra goed, heb je meer zitplaatsen en een super gezellig plekje in huis! Lees hier hoe je zelf een vensterbank zitje maakt in huis.