Appeltaart variaties die je zeker geproefd moet hebben
Appeltaart is zó lekker! Vooral als het weer herfst/winter wordt, kun je enorm zin hebben in een warme appeltaart. En hoe leuk om af en toe verschillende appeltaart variaties uit te proberen? Wij delen de lekkerste recepten!
Amaretto appeltaart
Een amaretto appeltaart is zo lekker! Deze taart is heerlijk gevuld met appeltjes in amaretto. Net even anders en echt om te smullen.
Dit heb je nodig
- 1 kg goudreinette appels
- 250 ml amaretto
- 50 gr amandelschaafsel
- 100 gr suiker en daarnaast nog een eetlepel extra
- 300 gr bloem
- 200 gr boter
- 2 theelepels kaneel
- Snufje zout
Zo maak je de amaretto appeltaart
Schil eerst de appels en snijd deze in stukjes. Doe ze samen met de amaretto in een kom. Laat dit voor ongeveer 3 uur afgesloten staan. Schep de appels na 1,5 uur weer om. Laat de appels uitlekken en meng ze met de eetlepel suiker, kaneel en amandelschaafsel. Meng nu ook de bloem met het suiker en zout. Mix de boter ook door het bloemmengsel, samen met het ei en water tot een soepel deeg. Laat het deeg even een half uurtje rusten in de koelkast. Vet nu de springvorm in en verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvorm met deeg door het tot een grote lap te rollen met een deegroller. Druk goed aan in de springvorm. Vergeet ook niet de bodem daarna de bestrooien met paneermeel. Verdeel nu het appelmengsel over de springvorm en snijd repen van het overige deeg. Leg deze kruislings op de taart en druk de randen aan. Bestrijk de bovenkant nog even met een geklutst ei voor een mooi goudbruin shiny laagje en je amaretto appeltaart is klaar!
Exotische appeltaart
De klassieker met een exotische twist. Er zitten namelijk verse cranberry's in deze appeltaart!
Dit heb je nodig
- 6 stevige goudreinette appels
- 175 gr koude boter
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 2 el kristalsuiker
- 2 el honing
- 1 el kaneel
- 330 gram cranberry's
- Taartina Dr.Oekter
- Snufje zout
Zo maak je de exotische appeltaart
Verwarm eerst de oven voor op 150 graden. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen van de springvorm in. Snijd eerst de boter in blokjes en meng het bakmeel met de basterdsuiker, een snufje zout en vanillesuiker. Voeg de boter toe en mix dit totdat de boter glad is geworden. Voeg het ei toe en mix nogmaals. Verdeel het deeg vervolgens over de bodem en de rand van de springvorm. Schil nu de appel en snijd in kleine stukjes. Meng de appels met de suiker, honing, kaneel en cranberry's. Verdeel over de bodem en bak de taart in 45 minuten gaar. Laat de taart daarna afkoelen op een rooster en verwijder na een uur de springvorm. Laat de taart nog meer afkoelen en kook de gelei van Taartina volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taart een half uur opstijgen en genieten maar van je exotische appeltaart!