Maak je eigen bubble tea

Food door Maj

Bubble tea is in de afgelopen jaren echt een hype geworden en wij snappen natuurlijk wel waarom. Dit populaire drankje komt uit Azië en staat steeds vaker op het menu bij restaurants en koffiebarretjes. En het is echt heerlijk! Ben je nou ook zo benieuwd hoe je bubble tea zelf kan maken en wat het precies is? Wij leggen het je uit.

Wat is bubble tea?

Bubble tea is een zoete thee thee met ijsblokjes en melk. Je kunt voor verschillende flavours kiezen, zoals almond, coffee of caramel. Je zult het drankje waarschijnlijk herkennen aan de tapiocaparels die erin gaan. Deze kun je eten door ze met het rietje naar boven te zuigen. Deze tapiocaparels lijken net op snoepjes, ze zijn lekker zacht en lijken qua structuur op winegums. Yum!

Zo maak je bubble tea

Je kunt natuurlijk zelf een smaak toevoegen die je lekker vindt of mix eens gepureerd fruit door de bubble tea heen. Voeg dus toe waar jij van houdt! Wij delen alleen het basis recept wat goed is voor één glas bubble tea.

Dit heb je nodig

 • 1 L water
 • Een handje tapiocaparels
 • 50 gr bruine suiker
 • 30 ml water
 • 145 ml sterke zwarte thee
 • 95 ml melk
 • IJjsblokjes
 • Fruit of siroop naar keuze
 • Een groot glas

Bereiding

 1. Maak de siroop door 50 gr bruine suiker met 30 ml water te koken. Zijn alle suikerkristallen opgelost? Dan is de siroop klaar!
 2. Zet een kopje zwarte thee. Deze mag echt goed sterk worden getrokken, gebruik hiervoor dus twee theezakjes. Laat de thee afkoelen. 
 3. Maak ondertussen de bubbles. Doe de tapiocaparels in een pan met 1 L water en breng dit aan de kook. Laat de parels goed koken, totdat alles gaar is. Je kunt voor snelkokende parels gaan, zodat het wat minder tijd kost. Meestal duurt dit ongeveer 10 tot 40 minuten. Je vindt de exacte tijd altijd op de instructies op de verpakking. 
 4. Wanneer de parels gaar zijn? Als ze helemaal doorzichtig zijn en er geen witte stukjes meer zichtbaar zijn. Spoel de parels daarna af met koud water en leg ze in de bruine suiker siroop.
 5. Neem nu een groot glas en vul deze voor ongeveer 1/4 met ijsblokjes. Giet de zwarte thee eroverheen en voeg de tapiocaparels met de siroop toe. Vul aan met melk, dit kan natuurlijk ook plantaardige melk zijn. En je heerlijke zelfgemaakte bubble tea is klaar! Echt heerlijk! Zoals eerder benoemd kun je nog een eigen smaak toevoegen aan de bubble tea. Yum!