Met deze tips ruikt je koelkast altijd fris

Life Hacks door Maj

In de koelkast staan veel verse etenswaren, die soms nare luchtjes kunnen afgeven. Ook al maak je de koelkast grondig schoon, het kan zo zijn dat die na een week weer begint te ruiken. Wij hebben dé oplossing, want met deze tips ruikt je koelkast altijd schoon en fris!

1. DIY

Dit heb je nodig

  • Baking soda
  • Gedroogde lavendel
  • Een potje met gaatjes, zoals een leeg zoutvaatje. Of maak zelf gaatjes in de deksel van een pot. 

Zo maak je het

Vul eerst 3/4 van het potje met baking soda. Voeg de gedroogde lavendel toe en zet dit in de koelkast. Echt dit laat je koelkast heerlijk fris ruiken! Natuurlijk kun je ook een ander kruid gebruiken als je niet zo van lavendel houdt.

2. Verpakkingen goed afsluiten

Sluit verpakkingen altijd goed af, zo voorkom je de groei van bacteriën. Daarnaast is het belangrijk om nooit producten los op de schappen te leggen. Altijd afdekken! Dit kan namelijk zorgen voor meer bacteriegroei. Maak ook regelmatig de koelkast goed schoon, om alles fris en fruitig te houden.

3. Theezakje

Dit is dus echt een super handig trucje: leg een gebruikt en droog theezakje op een schoteltje. Zet deze in de koelkast en het theezakje absorbeert vieze luchtjes.

4. Zuiveringszout

Zuiveringszout is een top middeltje tegen een stinkende koeling. Vul een bakje met zuiveringszout en zet deze in de koelkast, echt super om nare geuren te neutraliseren!

5. Aardappel

Een hele ouderwetse, maar effectieve methode. Leg een halve aardappel in een bakje met ranja en laat deze een nacht in staan in de koelkast. De volgende dag ruikt je koelkast weer als nieuw!

6. Azijn

Ook azijn is een wondermiddel. Zet een kopje in de koelkast en er zullen geen schimmels en bacteriën ontstaan. Makkelijker kan het niet gaan!

7. Citroen

Citroen komt vaak van pas bij het schoonmaken, zo ook om je koelkast fris te laten ruiken. Snijd eerst een citroen door de helft en leg deze op een schoteltje. Vervang de schijfjes weer als ze uitgedroogd zijn en alle vieze geurtjes worden snel opgenomen.

Natuurlijk blijft het naast deze tips super belangrijk om je koelkast goed te reinigen:

  1. Schakel de koelkast uit en maak deze helemaal leeg.
  2. Mix warm water met azijn (verhouding 3:1).
  3. Reinig de binnenkant van de koelkast en alle andere onderdelen, zoals deurvakken en schappen.
  4. Maak alles goed droog en ruim je koelkast weer netjes in. 
  5. Neem ook verpakkingen die vies zijn geworden af met een doekje, zo kunnen bacteriën geen kans krijgen. En let natuurlijk op de houdbaarheid van producten!