Met deze tips blijven je groenten langer vers

Life Hacks door Maj

Zo vervelend als je niet al je groenten op kan maken en ze aan het eind van de week bedorven zijn. Toch zijn er een aantal trucjes waardoor je groenten veel langer vers blijven en je langer kan genieten van al dat lekkers! Wij geven je een aantal handige tips mee.

1. Koop geen verpakte groenten

Probeer geen groenten te kopen die verpakt zijn in plastic. Vooral als je ze zo verpakt in de koelkast legt, worden de groenten sneller oud. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de groenteboer of aan de markt voor verse groenten!

2. Koop groenten aan de bos

Wortels en radijsjes kun je beter aan de bos kopen. Als je dan thuis komt haal je al het groen eraf en leg je de wortels van de groenten in een dun laagje water. Het water zorgt ervoor dat ze stevig en vers blijven! Super handige tip dus om langer je groenten mooi te houden.

3. Sla in water leggen

Sla kan snel slap worden. Je kunt de blaadjes oppeppen door ze voor ongeveer twee uurtjes in een laagje water te leggen. Haal ze daarna eruit en leg ze weer in de koeling. Zo kun je die avond weer genieten van verse sla!

4. Wel of niet in de koelkast?

Niet alle groenten moeten bewaard worden in de koelkast. Bladgroenten en koolsoorten horen in de koelkast. Denk aan bloemkool, boerenkool, sla en broccoli. Ook voorgesneden groenten moet je altijd in de koelkast moet je altijd in de koelkast bewaren, het liefst in de originele verpakking. Wintergroenten als uien, knoflook en knolselderij horen niet in de koelkast. Deze kun je beter bewaren op een koele, donkere en droge plek.

5. Invriezen

Sommige groenten kun je ook voorgesneden invriezen. Paprika bijvoorbeeld kun je vast in stukjes snijden en invriezen. Zo kun je het later gebruiken en meteen gesneden in de pan doen.

6. Geef groente de ruimte

Leg fruit en groente niet samen in de groentelas. Fruitsoorten zoals banaan en perzik kunnen etheengas produceren, waardoor andere producten sneller rijp worden (en soms dus te snel rijp).

7. Kruiden langer bewaren

Naast groenten, kunnen kruiden ook snel bederven. Dit los je op een hele makkelijke manier op. Snijd eerst de restjes van de kruiden en doe ze in een ijsblokjes vorm. Vul de vorm met water en vries de kruiden in. Als je ze wilt gebruiken laat je het ijsblokje gewoon smelten en je hebt verse kruiden!