Last van een te volle sleutelbos? Zo weet je in no time welke sleutel je moet hebben

Life Hacks door Maj

Tegenwoordig hebben we tig sleutels aan onze sleutelbos hangen: een van de voordeur, schuur, achterdeur, werk en je fiets. Geen wonder dat we op een gegeven moment het even helemaal kwijt zijn en in de plenzende regen voor de deur in paniek de juiste sleutel zoeken. Ben jij ook zo klaar met het eeuwig zoeken naar de juiste sleutel? Wij hebben dé perfecte lifehack!

Zo weet je in no time welke sleutel je moet hebben

Hoe je het beste die chaotishe sleutelbos weer op orde kunt brengen? Daar weet Welke.nl wel raak mee. Het enige wat je nodig hebt is: nagellak en natuurlijk al je sleutels. Eigenlijk is het heel simpel, want je geeft je sleutels aan de bovenkant een kleurtje met nagellak. Niet zomaar een kleurtje, want hier zit een heel goed systeem achter. Heb je een blauwe garagedeur? Lak de bovenkant van de sleutel voor de garagdedeur dan blauw. Is je fiets wit? Lak je sleutel dan ook wit. Zo weet je binnen no time welke sleutel waar voor dient.

Reinig voordat je begint te lakken, wel je sleutels met nagellak remover. Ook kun je na het lakken nog even een transparant lakje eroverheen doen, zo blijft alles net wat mooier zitten. Dit is toch echt dé tip van het jaar? Wij zijn in ieder geval helemaal happy met deze ontdekking.

DIY: leuke sleutelhangers

Nu je sleutels een kleurtje hebben is het allemaal net wat sneller zoeken, maar het kan ook heel erg vervelend zijn om je sleutelbos niet in je tas terug te kunnen vinden. Een sleutelhanger kan dit soms net even wat makkelijker maken en daarom zetten wij de leukste DIY sleutelhangers voor je op een rij!

1. Sleutelhanger met kralen

Deze leuke sleutelhanger is makkelijk te maken en helemaal aan te passen naar jouw stijl. Kies eerst kralen uit met kleuren waar jij dol op bent en begin dan met het maken van deze ibiza stijl sleutelhanger! Wij zijn fan.

2. Sleutelhanger van strijkkralen

Hoe leuk is deze sleutelhangers gemaakt van strijkkralen? Erg makkelijk om te maken en gegarandeerd veel maak plezier! Van hangers met fruit eraan tot aan je favoriete bloemen, je kunt alle kanten op met deze sleutelhanger gemaakt van strijkkralen.

3. Gelukspoppetjes

Gelukspoppetjes zijn bijna altijd handgemaakt en zorgen voor geluk op het gebied van gezondheid, liefde of andere goede wensen.  Ideaal dus om deze aan je sleutelbos te hebben hangen voor als je onderweg bent. Ook een heel mooi gebaar om aan iemand te geven voor een dosis geluk in het leven!