Zo breng je oogschaduw het beste aan

Beauty & Mode door Maj

Het lijkt zo makkelijk: met een kwastje wat oogschaduw aanbrengen. Niets is minder waar, want je moet het toch echt even onder de knie krijgen. Je hoeft zeker geen make-up artist te zijn om het te leren, maar er zijn wel bepaalde tips en trucs die handig zijn om te weten. Ben jij benieuwd welke technieken je kunt gebruiken en welke kleuren mooi bij je ogen passen? Lees dan snel verder!

1. Primer aanbrengen

Niet alleen voor je foundation, maar ook voor je oogschaduw is primer een belangrijke stap. Je wilt natuurlijk niet dat de oogschaduw tussen alle fijne lijntjes gaat zitten. Ook komen de kleuren mooier en intenser uit. Heb jij nou even geen primer in de buurt? Gebruik dan een klein beetje concealer!

2. Kwalitatief goede kwasten

Kwalitatief goede kwasten doen heel veel voor je uiteindelijke look. Deze zorgen er namelijk voor dat je geen gekke lijntjes krijgt en alles mooi geblend wordt. Belangrijk dus om hierin te investeren!

3. Kies de juiste kleuren

Veel mensen gebruiken dezelfde kleur oogschaduw als die van je ogen, maar dit werkt eigenlijk juist averechts. Wil je je ogen laten knallen, dan moet je een kleur kiezen die voor contrast zorgt met je eigen oogkleur. Ben je benieuwd welke kleuren bij jouw oogkleur passen en je ogen laten stralen? Hier lees je alle ins en outs.

4. Bouw je oogschaduw rustig op

Nu kun je beginnen met het aanbrengen van de transition shade. De transition shade is een basiskleur die je oogschaduw dieper naar voren doet komen. Ga voor een basiskleur, zoals taupe of bruin. Je brengt deze shade aan over het gehele bewegende ooglid en de arcadeboog. Daarna ga je de oogschaduw rustig opbouwen. Breng steeds meer diepte aan in de arcadeboog. Gebruik daarna een donkere kleur in het buitenste ooghoekje. Blend alles goed uit. Breng een mooie glans aan in het midden van het ooglid en in het binnenste ooghoekje. Zo krijg je een frisse en open blik. Voor een intensere look, kun je ook onder je ogen (waterlijn) nog oogschaduw aanbrengen. Bouw zo langzaam een mooie oogschaduw look op, tot je helemaal tevreden bent!

5. Breng pas concealer aan na je oogschaduw

Nog een kleine tip: breng pas concealer aan onder je ogen nadat je oogschaduw hebt aangebracht. Als je dit niet doet krijg je fall out en moet je vervolgens alles weer schoonmaken. Dit is zonde van je tijd en energie en daarom kun je beter na je oogschaduw pas concealer aanbrengen.