Recept: de lekkerste pasta met zalm en spinazie

Food door Esra

Een pasta met zalm en spinazie, klinkt verrukkelijk toch? Dat is het ook zeker! Maar niet alleen smaakt het heerlijk, het is ook nog eens simpel om te maken en snel klaar. Loopt het water jou al in de mond? Lees dan snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig (voor twee personen)?

Voordat je kunt beginnen met de bereiding, zul je eerst wat ingrediënten in huis moeten halen:

  • 200 gram verse spinazie
  • 200 gram zalmfilet
  • 25 gram (geroosterde) pijnboompitten
  • 175 milliliter kookroom
  • 175 gram tagliatelle
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • Peper en zout
  • Halve ui
  • Halve eetlepel olijfolie
  • Theelepel citroensap

Lees ook: Recept: pasta met limoen en asperges

Aan de slag!

Als je alle ingrediënten in huis hebt, kun je beginnen!

  1. Kook om te beginnen de pasta volgens de verpakking beetgaar. Terwijl dit bezig is, kun je de ui en het teentje knoflook fijn snipperen. Bak deze vervolgens glazig in de olijfolie.
  2. Hierna doe je de zalm in de pan. Smeer hier het citroensap overheen, steek het met een spatel in kleine stukken en bak het rondom aan.
  3. Is dit klaar? Voeg dan in delen de spinazie toe totdat deze wat geslonken is. Schenk de kookroom erbij, doe er peper en zout overheen en roer alles goed door elkaar.
  4. Snij vervolgens de tomaatjes door de helft en meng deze er doorheen.
  5. Laat het nog een paar minuten opwarmen en mix dan de tagliatelle erdoorheen.
  6. Wil je de pijnboompitten roosteren? Doe het dan in een droge, hete koekenpan en rooster ze tot ze goudbruin zijn.
  7. Nu is het klaar om op te eten! Schep het op de borden en strooi de (geroosterde) pijnboompitten eroverheen.

Smullen maar!