DIY: een leuke herfstkrans maken

Hobby door Maj

De herfst is weer volop in gang en de blaadjes vallen van de bomen. In de herfst zijn er veel leuke DIY projecten om uit te proberen, waaronder het maken van deze leuke herfstkrans! Super leuk op de voordeur om het ultieme herfstgevoel te krijgen. Wij showen je hoe je zelf een leuke herfstkrans kunt maken!

Dit heb je nodig

  • Eucalyptus of olijf: in ieder geval groene bladeren met een stevig steeltje
  • Schuimring krans
  • Eikeltjes en dennenappels (nep of echt)
  • Houten stokjes
  • Takjes van een plant

DIY: zo maak je zelf een leuke herfstkrans

  1. Bouw de krans beetje bij beetje op, tot dat je een mooie volle krans hebt. Leg eerst alle benodigheden voor je op tafel. Maak van het groen kleinere takjes, maar let er wel op dat de steeltjes stevig genoeg zijn om in de krans te steken. 
  2. Nu begin je met het opbouwen van de krans. Begin met het groen dat je gebruikt om het schuim weg te werken. Daarna kun je de houten takjes in het schuim steken en deze goed verdelen over de krans. Geef nu de dennenappeltjes en eikeltjes een plaatsje in de krans. De houten takjes zorgen ervoor dat deze een stuk steviger liggen. Je zorg met verschillende attributen voor een diepte in je krans. Je kunt natuurlijk nog zelf toevoegen wat jij mooi vindt en graag wilt gebruiken om het één geheel te maken. Bij winkels als Xenos hebben ze vaak veel leuke knutsel spulletjes in thema die je kunt gebruiken.
  3. Heb je de krans helemaal bedekt zoals jij wilt? Kijk van een afstandje nog of je kale plekjes ziet en vul deze op. Steek er bijvoorbeeld wat decoratie bij in of vul op met groen. 
  4. En nu is je herfstkrans helemaal klaar om te shinen op de voordeur! Hoe gezellig en sfeervol staat dat?

Lees hier ook hoe je leuke herfststukjes voor op tafel kunt maken. Heb jij thuis bijvoorbeeld een lange eettafel staan? Dan is een klassiek rond herfststuk misschien net te klein. Een langwerpig herfststuk staat dan veel mooier. Of wil je een wat hoger herfststuk op tafel? Zet dan een grote vaas neer en vul deze met herfstige spulletjes. Denk aan pompoenen, bladeren en mooie dennenappels. Lekker simpel en hartstikke gezellig. Je kunt de DIY uit bovenstaande link volgen. Super leuk om creatief bezig te zijn en je huis helemaal herfst ready te maken. Zo gezellig en cosy!