Geef zelf je trap een nieuwe look in 5 stappen

Hobby door Maj

Ben je bezig met het opknappen van je huis en wil je ook de trap aanpakken? Dan is deze DIY wat voor jou! Door je trap zelf te renoveren kan je veel geld besparen en het ook helemaal naar je eigen wensen maken. Zo houd je mooi wat extra geld over om de rest van het huis aan te pakken!

1. Versleten laag verwijderen

Begin met het verwijderen van de bovenlaag van de trap. Doe dit door een afbijtmiddel te gebruiken in combinatie met een krabber. Daarna moet je de trap opschuren, zodat er op de ondergrond geverfd kan worden en alles ook langer mooi blijft.

2. Schuurresten weghalen

Verwijder alle schuurresten met een stofzuiger, zodat alles helemaal schoon is. Ga daarna met een vochtige doek over de trap heen, zodat alle schuurresten zeker goed weg zijn. Een hele belangrijke stap!

3. Stijl van de trap en afwerking

Denk na over de stijl van de trap. Voor welke kleur wil je gaan en ga je voor een stoere of juist rustige look? Wil je qua afwerking liever verf gaan gebruiken of bijvoorbeeld vernis? Als je voor verf gaat, start je met een laag primer en schuur je deze na het drogen op. Daarna kun je dan met een dikke kwast twee lagen lakverf aanbrengen. Als je gaat vernissen moet je met een dikke kwast de vernis uitstrijken in gelijke lagen. Doe dit voor ongeveer twee of drie keer en je bent al weer een goed eind op weg!

4. Schoonmaken

Laat de trap goed drogen en maak hem vervolgends schoon met een lichtvochtig doek. Kijk of je alles hebt gehad en werk sommige plekken bij, zodat je trap helemaal perfect afgewerkt is!

5. Finishing touch

Het kan nog een gaaf effect geven door verlichting toe te voegen aan de trap of ook een nieuwe trapleuning te maken. Probeer nog te kijken wat voor jou ontbreekt en wat voor extra's je wilt toevoegen.