Door deze ochtendgewoontes word je vrolijker wakker

Lifestyle door Maj

Sommige mensen staan op met een lach vanaf de eerste seconde dat ze wakker zijn. Heerlijk, maar hoe doen die mensen dat toch altijd? Wat nou als je nog geen zin hebt om op te staan? Geen zorgen, want er zijn talloze trucjes om in de ochtend een stuk vrolijker wakker te worden en wij zetten ze voor je op een rij!

1. Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je de avond ervoor alvast je kleding en tas klaarlegt voor de volgende ochtend, dit scheelt een hoop tijd en je wordt zo minder gestresst wakker. Zo heb je genoeg tijd om lekker rustig op te staan en je morning routine van start te laten gaan. Ook werkt het natuurlijk goed mee om optijd naar bed te gaan de avond ervoor, zodat je in ieder geval 8 uur slaap hebt. Ga nog lekker een boek lezen en leg je telefoon aan de kant, je zult hierdoor merken dat je sneller in slaap valt.

2. Met daglicht wakker worden

Het geluid van je wekker kan erg vervelend zijn. Het is een hard geluid wat je uit een diepe slaap trekt, waardoor je moeilijker en chagerijniger wakker wordt. Probeer eens een wake-up light. Dit laat je biologische klok op gang komen met behulp van de 'zonsopgang'. Je wordt dan veel ontspannender wakker. Ook is het fijn om in de ochtend meteen de gordijnen open te doen (mits het al licht is).

3. Een koude douche

Neem de tijd om jezelf even lekker klaar te maken. Een korte douche zorgt ervoor dat je sneller wakker wordt, al helemaal als je ook nog eens koud doucht. De kou op je huid produceert een stofje waardoor je actiever wordt, dat willen we toch allemaal?

4. Bewegen op de vroege ochtend

Voor je ontbijt kun je even kort een aantal oefeningen doen om de dag lekker te beginnen. Je kunt gaan mediteren, yoga doen of juist iets actiever gaan sporten. Bewegen in de ochtend zorgt ervoor dat je stress wordt verminderd doordat het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Zeker fijn dus om te gaan sporten, zodat je de dag met een lach kan gaan beginnen!

5. Uitgebreid ontbijten

Maak van je ontbijt echt een momentje om naar uit te kijken. Zet eventueel je wekker iets eerder, om langer van je ontbijt te kunnen genieten. Je kunt zelfs de avond van te voren al wat meal preppen. Maak een lekker havermout ontbijtje, een verse smoothie of bijvoorbeeld een toast met avocado. Zorg er in ieder geval voor dat je alle ingrediënten in huis hebt, zodat je uit kan kijken naar een feestelijk ontbijt!

6. De dag positief starten

Probeer nadat je wakker wordt even een minuutje te nemen en uit te spreken waar je naar uit kijkt. Ga even rechtop zitten en bedenk 3 dingen waar je zin in hebt die dag. Dit kan bijvoorbeeld zijn een pauzewandeling in zon, je heerlijke ontbijt of je favoriete serie bingen  in de avond. Je zult merken dat je hierdoor je dag heel positief start!