Dit zijn de leukste plekken in Europa om te bezoeken deze herfst

Lifestyle door Maj

Als je even geen zin hebt in een strandvakantie, is de herfst hét perfecte seizoen om er nog eens tussenuit te gaan. Het is veel minder druk op de populaire bestemmingen en een stuk goedkoper. Daarnaast is de natuur ook erg mooi en geeft het herfstseizoen een cozy sfeer. Bezoek je favoriete koffietentjes en bekijk de mooiste monumenten. Wij zetten de 5 leukste plekken in Europa om te bezoeken deze herfst voor je op een rij!

1. IJsland

IJsland is prachtig in de herfst. De dagen zijn nog relatief lang en de temperaturen niet zo laag als in de winter. Als je houdt van avontuur en natuur, is dit echt een perfecte bestemming in de herfst. Als je later in de herfst gaat (zo eind november), maak je zelf kans om het noorderlicht te zien. Die kan je dan zeker afstrepen van je bucketlist!

2. Zuid-Spanje

Wil je toch nog een beetje nazomeren? Dan is Zuid-Spanje een hele goede hotspot! De Spaanse steden in het zuiden hebben namelijk nog zeer goede temperaturen in het najaar. Dus als je toch zin hebt in een terrasje en een dagje strand, bezoek de mooie stad Sevilla!

3. Londen

Londen is in de herfst heel erg leuk voor het maken van een citry trip. De mega drukte is voorbij en de herfstkleuren maken de stad compleet. Neem wel een goede jas en paraplu mee, want natuurlijk kan het iets regenachtig zijn in de herfst. Wandel door de prachtige parken met de gekleurde bladeren aan de boom en geniet van het uitzicht in de Londen Eye. Maak je trip af door op te warmen in een gezellige Engelse pub. Oh, en shoppen kan je in Londen als de beste!

4. Toscane

Houd je niet van het warme weer in Italië, maar wil je wel graag van het prachtige landschap genieten? Dan is het zeker een aanrader om Toscane in de herfst te bezoeken. In de zomer kan het net te warm zijn om actief dingen te gaan doen, dus in het najaar kun je leuke activiteiten plannen. Plus het is ook nog eens de periode, waarin de druiven geoogst worden om wijnen van te maken. Hoe leuk als je hier wat van mee kan krijgen! En het Italiaanse eten blijft natuurlijk ook in de herfst net zo overheerlijk.

5. Oostenrijk

Oostenrijk is een heerlijke herfst vakantiebestemming. Vallende blaadjes en lekker veel buiten in de prachtige natuur zijn. Je zult verstelt staan van de mooie herfstkleuren en in combinatie met de gezonde berglucht is dit de perfecte bestemming om veel te gaan buiten te zijn. Dus neem die wandelschoenen mee of ga veel fietsen en geniet van het lekkere herfstzonnetje in Oostenrijk!