De beste tips tegen pluizig en frizzy haar

Beauty & Mode door Maj

Een grote irritatie voor de vrouw: pluizig en frizzy haar. Het liefst heb je natuurlijk een gezonde en glanzende bos haren zonder pluis. Dat kan dan ook zeker, maar het is wel belangrijk om dan een aantal tips op te volgen. Wij delen de beste 7 tegen voor shiny haar!

Hoe krijg je pluizig haar? 

Bij pluizig haar staan er plukjes overeind die je niet onder controle weet te krijgen. De oorzaak kan zijn: droog of beschadigd haar. Bij droog haar staan de haarschubben meer open en probeert je haar het vocht uit de omgeving om te nemen, waardoor je pluishaar krijgt. Het is dus vooral belangrijk dat je haar gezond is. Ook in de winter is de lucht kouder en droger, dit werkt dus zeker niet mee voor je haar. No worries, want wij geven een aantal goede tips mee!

1. Minder hitte gebruiken

Als je wilt dat je haar snel droogt, is het verleidelijk om op de heetste stand te föhnen. Toch is het beter om een föhn te gebruiken die je op verschillende hitte standen kunt zetten. Probeer eens te föhnen met koude lucht of krul je haar zonder hitte met sokken (ja dit kan echt). Daarnaast is het zeer belangrijk om altijd een hittebescherming te gebruiken voordat je gaat föhnen en stylen!

2. Voorzichtig zijn met nat haar

Je haar is een stuk kwetsbaarder wanneer het nat is. Probeer het dus niet te borstelen, maar laat je haar eerst drogen. Of borstel heel voorzichtig met een speciale wet brush. Als je veel krullen hebt, kun je wel beter kammen als het nat is, om pluis te voorkomen.

3. Slapen met je haar omhoog

Doe je haar tijdens het slapen vast in een staart, knot of vlecht. Zo kan je haar minder 'bewegen' en heeft het dus ook minder de ruimte om te pluizen. Verder kan een satijnen kussensloop ook heel erg veel goeds doen voor je kapsel.

4. Haren wassen

Was je haar niet vaker dan twee of drie keer per week, anders droogt je haar te snel uit waardoor het pluizig wordt. Geef je haar even de tijd om te wennen aan het minder wassen en je krijgt er een glanzende bos haren voor terug. Ook is het belangrijk om niet te warm te douchen, je haar kan hier namelijk van uitdrogen. Dus toch die temperatuur even een graadje omlaag draaien en douchen met lauwwarm of koud water!

5. Een goede borstel

Zorg voor een goede borstel die past bij je haartype. Gebruik er één met goede haren die je haar niet afbreekt. Ook kan een houten kam goed werken tegen pluizig haar!

6. Haarverzorging en de juiste producten

Na het wassen van je haren met shampoo, is het altijd goed om een verzorgende conditioner te gebruiken. Als je alleen shampoo gebruikt, blijven de haarschubben namelijk open staan. Conditioner zorgt ervoor dat deze weer sluiten. En kies altijd voor verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten!