Met deze tips wordt stickers verwijderen super simpel

Life Hacks door Chloe

Je kent het wel: je hebt iets nieuws gekocht en wilt het prijsstickertje verwijderen. Als deze er niet in één keer vanafkomt dan weet je al dat het een ingewikkelde taak zal worden. Wat je ook probeert, er blijft altijd wel een klein stukje zitten of je ziet de lijmresten er nog op zitten. Gelukkig is dat verleden tijd, want met deze tips wordt stickers verwijderen super simpel.

Föhnen

De föhn is een ideale tool om stickers te verwijderen. Dit werkt natuurlijk wel alleen voor voorwerpen die warm kunnen worden zonder te beschadigen. Door de warmte van de föhn zal de lijm smelten en kan je ze er zo aftrekken. Deze tip werkt vooral heel erg goed bij stickers die op glas geplakt zitten.

Geduld

Je zou het misschien niet zeggen, maar ook met een simpel sopje verwijder je gemakkelijk stickers. Het probleem is alleen dat we er vaak geen geduld voor hebben. Ga dus niet na twee minuten weken al proberen de sticker te verwijderen, maar laat het voorwerp met de sticker gerust een half uur in het sopje liggen. Hierna trek je hem er zo vanaf en verwijder je ook gemakkelijk de lijmresten.

Nagellakremover

Heb je thuis nog ergens een flesje nagellakremover staan? Doe deze dan op een sponsje en breng dit vervolgens aan op de sticker. Na even wrijven zal je vanzelf merken dat de lijm en dus ook de sticker loslaat.

Citrus

Heb je een citrusvrucht in huis zoals een citroen of een sinaasappel? Je kan natuurlijk kiezen voor een schoonmaakmiddel met citrusvrucht erin, maar ook het sap van een citroen werkt prima. Laat dit even op de stickers inwerken en heb hierna even geduld. Hierna pak je een droog doekje en wrijf je de sticker er zo vanaf.

Terpentine

Pak een schuursponje en doe hier een scheut terpentine op. Wanneer het voorwerp makkelijk kan beschadigen of gevoelig is voor krassen kan je ook een theedoek of een stuk keukenpapier gebruiken. Wrijf even over de sticker en deze zal vanzelf loslaten.