Met deze tips kom je van de fruitvliegjes af in huis

Life Hacks door Chloe

De kans is groot dat jij je fruit gewoon in een gezellige fruitmand op het aanrecht hebt staan. Lekker makkelijk, maar het brengt ook iets vervelends met zich mee: fruitvliegjes. Naast dat ze erg vervelend zijn, heb je ook zo een plaag in huis. Daarom hebben wij wat tips verzameld om van deze vervelende fruitvliegjes in huis af te komen.

Fruit bewaren op een andere plek

Tja, ze hebben de naam natuurlijk niet voor niets. Als er iets is waar fruitvliegjes gek op zijn is het wel fruit. Daarom kan je het beste je fruit op een afgesloten plek bewaren zoals je koelkast. Zo gaat veel fruit ook nog eens langer mee. Pas hier wel mee op, want niet al het fruit gaat lekker in de koelkast. Tropische fruitsoorten zoals banaan, mango en ananas kunnen niet tegen de kou en kan je dus beter op kamertemperatuur bewaren.

Etensresten

De vervelende vliegjes komen natuurlijk niet alleen op fruit af, maar ook op andere etenswaren. Vooral als je ergens etens- of drankresten hebt liggen zal je snel merken dat je veel van deze beestjes in huis hebt. Zoete of rottende producten is iets waar ze gek op zijn. Houd je prullenbak dus goed schoon, doe vieze borden zo snel mogelijk in de vaatwasser en breng lege flessen zo snel mogelijk weg.

Schoonmaken

Het is dus ook belangrijk dat je het aanrecht goed schoonhoudt. Als hier nog resten op te vinden zijn of een druppel van een zoete drank zullen de fruitvliegjes zich al snel aangetrokken voelen. Iedere dag na het koken dus even met een vochtig doekje allesreiniger het aanrecht afnemen in dus geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt voor de eettafel. Let er trouwens ook op dat je geen allesreiniger hebt met een fruitgeur, want ook hier komen ze op af.