Dit is hoeveel geld je bespaart als je je was buiten laat drogen

Wonen door Chloe

Het is zo lekker simpel: je haalt de was uit de wasmachine en gooit het vervolgens zo in de droger. zo droogt het tenslotte veel sneller. Toch heeft je was buiten laten drogen ook een hoop voordelen. Je bespaart er namelijk ook geld mee. Benieuwd hoeveel jij kan besparen door je was buiten te laten drogen? Lees dan snel verder.

Zoveel kost de droger

Dat je geld bespaart door je was buiten te laten drogen is natuurlijk niet zo gek. Buiten kost het je natuurlijk niets, terwijl je droger aardig wat energie verbruikt. Ook als je een energiezuinige droger hebt kost het nog veel energie. Een gemiddelde droogtbeurt kost je zo'n €1,20.

Was buiten drogen

Je kan dus flink wat besparen als je je was buiten laat drogen. Nou is het in Nederland er natuurlijk niet altijd weer voor, maar vooral nu is het de perfecte manier om wat geld te besapren. Volgens het Nibud bespaar je ongeveer €30,- per jaar als je de helft van je was buiten laat drogen. Het is geen wereldbedrag, maar toch zijn er talloze leukere dingen waar je deze euro's aan kunt besteden.

Voordelen van de was buiten drogen

Naast dat je wat geld bespaart heeft het nog meer voordelen om je was buiten te laten drogen. Zo ruikt het bijvoorbeeld een stuk frisser als je het buiten laat drogen. In tegenstelling tot was die je uit de droger trekt, wat vaak een wat muffere geur heeft. Heb je hooikoorts? Laat dan niet al je was buiten drogen. Vooral beddengoed kan je dan beter binnen laten drogen zodat er geen pollen in terecht komen. Nog een voordeel van je was buiten drogen is dat je kleding langer mooi blijft. De meeste stoffen zijn namelijk niet echt geschikt om in de droger te gooien. Zo kan kleding sneller verslijten, krimpen of zelfs kapot gaan als je het in de droger gooit. Eigenlijk is het het beste om alleen handdoeken en oude shirts in je droger te laten drogen.