Tijd voor een heerlijke middag self care met deze tips

Beauty & Mode door Maj

Ben jij deze zomer tijdens je vakantie ook heel mega erg toe aan een heerlijke selfcare middag? Even uitrusten na een lange werkperiode? We've got your back! Plan een ontspannende middag in, maak je agenda vrij en geniet met deze hele fijne selfcare tips!

1. Spagevoel in je eigen badkamer

Naar de spa gaan is een optie, maar jouw badkamer kan ook een fijne plek zijn om jezelf te vertoeven en in de watten te leggen. Steek de geurkaarsen aan, leg de scrub klaar en laat het bad vollopen. Zorg voor een spagevoel in je eigen badkamer met deze tips. Zo kun je gewoon vanuit je eigen huis genieten van een middagje wellness!

2. Ruim je huis op

Het klinkt niet zo heel erg 'selfcare', maar dat is het zeker wel. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd zeggen ze ook wel. Pak een emmer sop en een vuilniszak erbij en laat de grote schoonmaak maar beginnen! Hoe lekker als je hele huis blinkend schoon is en je daardoor ook rust in je hoofd hebt. Zet een podcast of je favoriete muziek op en starten maar.

3. Maak een Gratitude Journal

Het is heel leuk om zelf een Gratitude Journal te maken. Hierin schrijf je op waar je dankbaar voor bent, welke dingen je waardeert en waar je nog wat meer aandacht aan zou willen besteden. Fijn om van je af te schrijven en de positieve dingen in het leven te benadrukken. Eigenlijk een soort mini reflectie op jezelf, heerlijk om op deze manier even tijd aan jezelf te besteden.

4. DIY: maak je eigen scrub

Af en toe jezelf wat extra verzorgen met een goede scrub kan heel fijn zijn. Als die dan ook nog eens lekker ruikt door de geur van frisse citroenen en gember is je selfcaremoment helemaal compleet. Hier lees je hoe je deze heerlijke lemon & ginger body scrub zelf kan maken.

5. Schrijf van je af

Schrijven kan veel doen om je hoofd even helemaal leeg te maken. Schrijf alles wat in je hoofd zit van je af door alle to do's en dingen die je dwars zitten op te schrijven. Zo creëer je een opgeruimd hoofd, wat echt heerlijk is om je vakantie mee te starten.

6. Skincare

Skincare is iets waar je niet altijd uitgebreid de tijd voor hebt, maar als je dan vakantie hebt is het ook erg fijn om hier wat extra tijd aan te besteden. Eerst kan je gaan stomen door middel van een warme vochtige handdoek op je gezicht te leggen of met een stoomapparaat voor thuis. Daarna is het tijd om je gezicht te scrubben en alle dode huidcellen te verwijderen. Spoel de scrub na gebruik goed af en maak je gezicht weer droog. Na de scrub kan je ook nog een gezichtsmasker aanbrengen, deze kan je van tevoren zelf maken. Smeer je huid na het gezichtsmasker goed in met een voedende crème speciaal voor je gezicht. Et voilà, je skincare routine is compleet!