Door deze tips blijft je make-up bij warm weer goed zitten

Beauty & Mode door Maj

Ga je nog op vakantie of wil je gewoon weten hoe je make-up goed blijft zitten bij warm weer? Dan ben je hier aan het goede adres! Niets vervelender dan je sunkissed make-up look die door de tropsiche temperaturen van je gezicht afsmelt. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes en producten die ervoor zorgen dat je make-up steenvast blijft zitten!

1. Een goede primer

Begin bij de basis door een goede primer te gebruiken. Hierdoor blijft je make-up beter zitten, doordat je een fijne basis hebt gebruikt. Met warm weer kan je het beste voor een primer gaan die ook verfrist, zoals een variant met verkoelende extracten. Altijd belangrijk om met dit product te starten bij warm weer of bijvoorbeeld een avondje uit!

2. Make-up op waterbasis

Probeer make-up producten op oliebasis te vermijden en alleen producten op waterbasis te gebruiken. Zo krijg je minder snel een vette huid, doordat er minder olie in zit. Verder is het ook beter om waterbasis te gebruiken als je last hebt van onzuiverheden. Dus voortaan toch maar gaan voor die foundation op waterbasis in plaats van op oliebasis.

3. Waterproof make-up

Bij warm weer is waterproof make-up heel belangrijk. Zeker wat eyeliner en mascare betreft is een waterproof variant niet geheel onmisbaar. Die panda-look slaan we maar al te graag even over dit jaar. Zorg er wel voor dat je ook een speciale waterproof make-up remover hebt, anders kan het wat moeilijker te verwijderen zijn!

4. Matterende poeder

Fixeer je liquid producten met een matterende transparante poeder. En een goede tip: doe hem in je tas en draag deze overal bij je samen met een fijne kwast of een sponsje, zodat je jezelf altijd en overal even een matte touch up kan geven. Zeg maar bye bye glimhoofd! Ook is het met super warm weer beter om op te passen met highlighters en liquid producten. Je kunt dan toch beter voor poeders kiezen, hoe mooi liquids ook zijn.

5. Setting spray

Niet geheel onbelangrijk: een goede setting spray. Misschien wel het geheim voor het mooi houden van je make-up look. Een setting spray zorgt ervoor dat je look de hele dag goed op zijn plek blijft zitten. Daarnaast heb je ook speciale matterende setting sprays, dubbel zo handig! Neem een verfrissende setting spray die je ook kan meenemen voor onderweg in bijvoorbeeld een travel size. Zo heb je ook setting sprays die de temperatuur van je gezicht verlagen, echt ideaal om mee te nemen op vakantie!