Dit is de beste manier om je ochtend te beginnen

Lifestyle door Maj

Soms kan je in de ochtend moeilijk opstarten en lukt het maar niet om je dag fit te beginnen. De wekker blijft snoozen en het liefst blijf je de hele dag in je bed liggen. Dat kan zeker anders! Wij delen een aantal fijne tips om je ochtend mee te beginnen, zodat je juist zin hebt in je morning routine in plaats van er tegenop ziet.

1. Een vast ritme krijgen

Probeer eens om vroeger op te staan. Als je elke dag iets eerder opstaat, heb je ook meer tijd om te verdelen over je dag en dus minder stress. Toch is het belangrijk om uiteindelijk een vast ritme te krijgen en ook vroeg naar bed te gaan, zodat je in ieder geval acht uur slaap hebt. Probeer jezelf te motiveren met een leuk begin van de dag en kijk eens hoe fit je bent na een aantal weken!

2. De voorbereiding begint de avond ervoor

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je de avond ervoor al optijd in slaap komt en bijvoorbeeld je telefoonscherm aan de kant legt en juist een boekje gaat lezen. Verder is het erg fijn om vast je kleding en tas klaar te leggen voor de volgende ochtend, dit scheelt een hoop tijdnood de volgende dag. Je bent jezelf gegarandeerd dankbaar!

3. Wake-up light

Het geluid van je wekker kan erg vervelend zijn. Het is een hard geluid wat je uit een diepe slaap trekt, waardoor je moeilijker en chagerijniger wakker wordt. Een wake-up light laat je biologische klok op gang komen met behulp van de 'zonsopgang'. Je wordt dan veel ontspannender wakker.

4. Wakker worden met een koude douche

Een koude douche laat je binnen no time wakker worden. Begrijpelijk dat je er niet echt naaruit kijkt, maar de kou op je huid produceert een stofje waardoor je actiever wordt. Wakker en alert ben je zeker na deze douche!

5. Bewegen op de vroege ochtend

Voor je ontbijt kun je even kort een aantal oefeningen doen om de dag lekker te beginnen. Je kunt gaan mediteren, yoga doen of juist iets actiever gaan sporten. Bewegen in de ochtend zorgt ervoor dat je stress wordt verminderd doordat het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Zeker fijn dus om te gaan sporten, zodat je de dag met een lach kan gaan beginnen!

6. Gezond ontbijten

Door een lekker onbijtje te maken, kan je ook meer uitkijken naar het vroege opstaan. Je kunt de avond van te voren vast een ontbijt preppen of in de ochtend een lekker vers kwark ontbijt maken bijvoorbeeld.