3x overheerlijke gnocchi recepten

Food door Maj

Ben je dol op Italiaans? Dan zul je vast ook gek zijn op gnocchi! Gnocchi is een Italiaans pastasoort, wat eigenlijk letterlijk vertaald meervoud is voor het Italiaanse gnocco (klont). Dit komt doordat het een soort kleine pasta/aardappel kussentjes zijn. Echt, het is zo verrukkelijk! Vooral als je de perfecte saus erbij maakt. Wij delen 3x overheerlijke gnocchi recepten waar je geen genoeg van gaat kunnen krijgen, yum!

1. Gnocchi uit de oven

Dit heb je nodig

  • 400 gram gnocchi
  • 500 gram passata di pomodoro
  • 1 teen knoflook
  • 2 tomaten 
  • 70 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella 
  • Gedroogde tijm
  • Verse basilicum
  • Peper

Zo maak je gnocchi uit de oven

  1. Verwarm de oven eerst voor op 200 graden. Snijd de tomaten in stukjes en pers de knoflook uit . Leg vervolgens de gnocchi in de ovenschaal samen met de gesneden tomaten, uitgeperste knoflook en passata. Breng op smaak met peper en tijm.
  2. Snijd de mozerella in plakjes en verdeel de gerapste Parmezaanse kaas en de gesneden mozerella on top.
  3. Zet de ovenschaal voor ongeveer 13 minuten in de oven. Als de gnocchi goed gaar is, kan deze uit de oven. Een heel makkelijk en lekker recept!

2. Gnocchi met pesto

Dit heb je nodig

  • 400 gram gnocchi
  • 1 courgette
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pesto
  • Een klein zakje rucola
  • 120 gram cherrytomaatjes
  • Peper en zout
  • Pijnboompitjes

Zo maak je gnocchi met pesto

  1. Snijd eerst de courgette in kleine stukjes en bak deze kort in een pan. Voeg naar smaak een beetje zout, peper en olie toe. 
  2. Kook vervolgens de gnocchi gaar voor 1,5 minuut en giet deze af. Bak de gnocchi nog even in de pan om hem een extra bite en kleurtje te geven.
  3. Voeg de pesto toe aan de gnocchi en roer goed door. Doe nu ook de gesneden courgette, de gehalveerde tomaatjes en rucola bij de pasta. Meng alles goed door elkaar.
  4. Om de past af te maken voeg je nog wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe. Hmmm! Je gnocchi gerecht is helemaal klaar. Buon appetito!

3. Gnocchi met truffelsaus

Dit heb je nodig

  • 400 gram gnocchi
  • 75 gram truffeltapenade
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 milliliter room
  • Peper en zout
  • Verse basilicum
  • 60 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je gnocchi met truffelsaus

  1. Kook eerst de gnocchi voor 1,5 minuut beetgaar en giet de pasta daarna pasta af. 
  2. Doe een beetje olie in de pan en snijd vast de ui en voeg deze samen met de geperste knoflook toe aan de pan. 
  3. Snijd de champignons in schijfjes en voeg ze toe aan de ui en knoflook. Laat het geheel voor een paar minuutjes even bakken.
  4. Voeg nu de gnocchi toe aan de pan samen met de truffeltapenade. Giet de room erbij en roer goed door. Laat de saus een paar minuutjes koken en rasp daarna de Parmezaanse kaas door de saus. 
  5. Als de pasta klaar is kun je de gnocchi op de borden serveren en als garnering nog een beetje Parmezaanse kaas en verse basilicum toevoegen. Heerlijk!

Maak je Italiaanse avond af met deze lekkere zomerse Italiaanse salade recepten.