Maak je eigen gallery wall

Wonen door Maj

Gallery walls tillen je interieur meteen naar een hoger level en geven je huis veel karakter. Bij een gallery wall draait het eigenlijk om wanddecoratie aan je muur in de vorm van bijvoorbeeld toffe posters en foto's. Dus ben jij er nog niet helemaal uit wat je met die kale muren moet doen? Met deze simpele stappen maak je zo je eigen gallery wall in je woonkamer!

1. De locatie in huis

Kies eerst de juiste locatie in huis. Welke muur wil jij opfleuren en waar komt de gallery wall het mooiste uit binnen je interieur? Je kunt gaan voor een muur in je slaapkamer, woonkamer of zelfs voor een plek buiten in je overkapping bijvoorbeeld. Als je maar een plek kiest waar voldoende ruimte is om los te gaan en niet al te veel spullen staan, anders wordt het al snel te druk. Als je een lege plek uitkiest, zul je hier juist een mooi statement van maken in huis en dat is wat we willen!

2. Soort wanddecoratie

Nu de plek is bepaald, is het tijd om het soort wanddecoratie te kiezen. Opties om je muren mee aan te kleden zijn schilderijen, foto's, posters, tekeningen of spiegels. Bij een gallery wall gaat het er vooral om dat alles heel goed bij elkaar past qua klaar, textuur en beeld. Verder is het belangrijk dat je de juiste afmetingen kiest. Het maakt het juist heel leuk om te spelen met afmetingen en een grotere poster te combineren met kleintjes, maar natuurlijk blijft het belangrijk dat alles uiteindelijk één geheel vormt.

3. Indeling

Voordat je begint met alles op te hangen, is het goed om vast een lay-out idee te hebben. Leg alle wanddecoratie op de grond en probeer een schets voor jezelf te maken hoe jij het mooi vindt staan. Probeer verschillende combinaties uit totdat je helemaal tevreden bent met je indeling.

4. De wanddecoratie ophangen aan de muur

Als je helemaal blij bent met het resultaat, kun je gaan beginnen met alles op te hangen. Hang eerst de grotere decoratie op en werk daarna toe naar de kleine decoratie. Extra tip: werk met een waterpas. Zo voorkom je dat straks alles schots en scheef hangt en je weer opnieuw kan gaan beginnen.

5. Eindresultaat

Als alles hangt kun je de gallery wall gaan bewonderen! Het is een hele creatieve manier om je huis een nieuwe look te geven en je muren helemaal op te fleuren. Wij zijn fan!