Zo maak je een creatieve plantenpot van een plastic fles

Hobby door Chloe

Waarschijnlijk heb je iedere week wel een aantal lege flessen. Deze worden weer naar de supermarkt gebracht, maar belanden ook wel eens gewoon in de prullenbak. Zonde, want je kan er ontzettend veel leuke dingen van maken. Met een beetje creativiteit kan je bijvoorbeeld ook je eigen plantenpot maken. Hoe je dat doet? Dat leggen wij je natuurlijk uit.

Van plastic fles naar plantenpot

Wanneer je een beetje een bijzondere plantenpot wilt, dan betaal je al snel de hoofdprijs. Ze zijn nou eenmaal niet goedkoop, maar ja, je wilt toch iets unieks. Als je echt iets origineels wilt dan is de beste optie natuurlijk om het zelf te maken. En daar heb je helemaal niet heel veel voor nodig. Met een plastic fles kom je namelijk al een heel eind. Hoe je deze omtovert tot plantenpot? Dat lees je hier.

Dit heb je nodig

 • Lege plastic fles
 • Acrylverf
 • Plantje met potgrond
 • Touw
 • Schaar
 • Kwasten
 • Perforator

Zo maak je de plantenpot

 1. Knip de fles door tweeën. We gaan de onderste helft gebruiken. Zijn de randjes erg oneven? Dan kan je ze vijlen.
 2. Verf je lege fles nu in een kleurtje naar keuze. Je kan natuurlijk de fles ook meerdere kleuren geven of er een tof kunstwerk op maken. Zorg ervoor dat de verf goed gedekt is. Soms is het dus nodig om er meerdere keren overheen te verfen. Laat de fles nu zo'n twee uur drogen.
 3. Maak twee gaatjes in de fles. Zorg ervoor dat deze aan de bovenkant zitten en recht tegenover elkaar zitten. Dit doe je met de perferator.
 4. Haal het touw nu door de gaatjes en maak er een knoop in zodat je de pot ergens aan kan ophangen.
 5. Doe nu de potgrond en het plantje in je zelfgemaakte pot en geef hem een mooi plekje in huis.