5 leuke manieren om cadeautjes in te pakken

Hobby door Maj

Om je cadeautje nog net even wat spectaculairder te maken, is het leuk inpakken van cadeautjes een echte must. De eerste indruk telt en dit doe je met de uitstraling van je cadeau. Wij geven je een aantal tips mee en laten je 5 leuke manieren zien om cadeautjes in te pakken! Zo ben je altijd voorbereid en verbeter je jouw inpak-skills.

1. Brievenpost

Super leuk als je een cadeautje door de brievenbus wilt doen of als je gewoon een leuke verpakking voor je cadeautje wilt! Op deze manier lijkt het net brievenpost en ga je even terug in de tijd. Het enige wat je nodig hebt is bruinkleurig inpakpapier, touw en leuke stickers. Easy!

2. Kaartje met een lieve tekst

Wil je graag nog iets persoonlijks erbij schrijven? Pak je cadeautje dan in met een leuk kaartje eraan. Kies een leuk kaartje uit en schrijf er een persoonlijke boodschap op. Heel simpel door eerst een strik te maken om het cadeau en er een kaartje aan te maken met een lieve boodschap. Dat is nog eens leuk geven, toch?

3. Verven

Even geen touw of lint in huis? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je! Verf gewoon het lint op het cadeau voor een leuke look. Zorg er wel voor dat je net als op de afbeelding, de lijnen niet te strak maakt, zodat het echt op lint lijkt. Natuurlijk kun je nog meer losgaan met verf, maar less is more!

4. Cadeau met tape

Met tape kun je de leukste cadeautjes inpakken! Koop verschillende kleuren tape en zorg ervoor dat je touw in huis hebt. Knip telkens een stukje tape uit van ongeveer 6 cm en plak deze dubbel om het stuk touw heen. Knip nu uit de stukjes tape aan de onderkant een driehoekje, zodat het lijken op vlaggetjes. Nu heb je een touwtje met vlaggetjes eraan en kun je deze om het cadeautje bevestigen, zo heb je een echte verjaardagsslinger!

5. Kaarsjes 

Voor deze DIY heb je mini kaarsjes nodig die je normaal ook gebruikt om uit te blazen met een verjaardag. Pak eerst je cadeautje in, je kunt ervoor kiezen om de kaarsjes op het cadeautje vast te maken of op een kaart zoals op onderstaande afbeelding. Bevestig de kaarsjes met lijm en verf of schrijf eronder een leuke tekst, zoals happy birthday! Een super leuke en originele manier om je cadeautjes in te pakken.