Pimp je eigen theekistje

Hobby door Maj

Handen omhoog als je dol bent op het drinken van thee! En dan vooral heerlijke verse thee. In de ochtend bij het ontbijt, in de middag naast je snack en na het eten thuis op de bank; thee drinken is altijd een fijn momentje voor jezelf. Toch zijn al die losse doosjes thee niet altijd even makkelijk en vooral bij verse kruidenthee zit je vaak met veel verschillende zakjes. Pimp daarom je eigen theekistje, zodat je altijd alle theesoorten op één plek hebt liggen!

Dit heb je nodig

  • Theekistje met doorzichtige deksel
  • Theefilters
  • Theelepel
  • Verschillende verse theesoorten
  • Labels

Zo pimp je jouw eigen theekistje

Verse thee kan je het beste afgesloten bewaren in een blik of pot, zodat er geen andere geuren kunnen worden opgenomen. Je moet de thee ook nooit bewaren tussen de kruiden, omdat die dus deze geuren kan opnemen. Toch staat het wel leuker om het op een andere manier te presenteren. Vooral als je binnenkort een high tea hebt of een verjaardag is dit een hele leuke oplossing. Hieronder lees je één voor één hoe je jouw theekistje helemaal kan gaan pimpen. Let's begin!

  1. Koop als eerste een theekistje met een doorzichtige deksel, zodat je de thee erdoorheen kunt zien. De grootte van de theedoos hangt af van de hoeveelheid smaken die je hebt ingekocht. Het is wel handig om één vakje te bewaren om het theelepeltje en de theefilters in te bewaren. De meeste doosjes hebben ongeveer rond de zes vakjes, dit is wel een hele fijne doorgaande maat.
  2. Heb je een leuke theedoos gevonden? Dan is het tijd om de vakjes te gaan vullen met de verse thee! Vul de vakjes niet tot het randje, want je wilt niet dat alle kruiden door elkaar gaan in je keukenkastjes. Zorg er dus voor dat je ruimte overhoudt bij het vullen van de vakjes, zodat de thee niet door elkaar gaat en je ruimt je overhoudt voor het labeltje.
  3. De labeltjes kun je makkelijk zelf maken. Neem een stevig stuk papier en knip deze in kleine rechthoekige reepjes, met het formaat zodat ze precies in elk vakje passen. Schrijf de naam van de thee met een zwarte pen op het papiertje en plak deze aan de binnenkant van het theevakje. Nu weet iedereen welke verse theesoorten er in elk vakje zitten en kunnen ze zelf de zakjes vullen met behulp van het lepeltje. Super leuk toch om deze verse thee zo te serveren tijdens een feestje of een high tea? 
  4. Als je de thee langer niet gebruikt, kun je het weer tijdelijk in een afgesloten blik bewaren en telkens aanvullen als je gasten ontvangt. Zo houd je de thee het langst lekker vers!