Tips om je nagels sneller te laten groeien

Beauty & Mode door Maj

Om je nagels mooi te laten groeien, is een goede verzorging essentieel. Hoe snel je nagel groeit heeft naast goede verzorging natuurlijk ook te maken met je levensstijl en genen, maar je kan dus wel zeker invloed hebben op de groei van je nagel. Wij geven je een aantal handige tips mee!

1. Gezonde levensstijl

Met gezonde voeding kun je al heel veel voor elkaar krijgen. Lange en stevige nagels krijg je bijvoorbeeld door veel vezels en proteïnen te eten. Ook gezonde vetten, zoals avocado en noten kunnen helpen. Verder doen biotine en ijzer ook veel voor de nagelgroei. Naast een ongezonde levensstijl, kan stress ook de groei van je nagels verstoren. Je gaat misschien wel op je nagels bijten en je energie gaat uit naar andere dingen in je lichaam dan naar je nagels. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel goed om deze tips eens te bekijken!

2. Laat je nagels af en toe luchten

Een nagellakje, manicure of gellak; allemaal prachtig, maar niet al te best voor je nagels. Probeer sowieso zuurstofdoorlatende nagellak aan te schaffen, zodat er in ieder geval zuurstof bij de nagel kan komen. Toch is het goed om af en toe je nagels 'rust' te geven, zodat ze even helemaal kunnen herstellen.

3. Je nagels beschermen

Bescherm je nagels als je gaat schoonmaken en agressieve producten gebruikt, hier kunnen je nagels week en slap van worden. Verder na het afwassen of schoonmaken altijd je handen hydrateren. Probeer ook zoveel mogelijk handschoentjes te dragen tijdens klussen waarbij je nagels kunnen beschadigen.

4. Nagellakremover zonder aceton

Aceton kan je nagelriemen beschadigen en droogt je nagels uit. Beter dus om nagellakremover zonder aceton te gebruiken, deze zijn een stuk zachter en bevatten soms ook nog verzorgende ingrediënten. Zeker de moeite waar dus!

5. Verzorging voor je nagels

Er zijn een aantal trucjes die je nagels verzorgen. Knip je nagelriemen bijvoorbeeld nooit en duw ze alleen heel voorzichtig naar achter met een bokkenpootje. Verder doet een nagelriemolie wonderen om alles goed te hydrateren. Als je je nagels even wat korter wilt, kun je ze vijlen.

6. Voedingssupplementen 

Je lichaam een handje helpen door voedingssupplementen te slikken kan ook goed werken. Vitamine B is een belangrijke factor bij de nagelgroei en ook (mooi meegenomen) haargroei. Kom maar op maar die sterkere nagels!

7. Handcrème en nagelolie

Hydrateren is heel erg belangrijk om je nagels verzorgd en sterk te houden. Een voedende handcrème standaard in je tas en genoeg water drinken staat op nummer één. Verder nagelriemolie zo één keer per dag en je nagels shinen als nooit te voren!