Welke Japanse messen zijn essentieel in elke keuken?

Food door Djamila

Ga je maar al te graag met fijne Japanse messen aan de slag? Bijvoorbeeld omdat het design je erg aanspreekt? Of omdat je al bekend bent met het erg fijne gemak ervan? Dan wil je nu natuurlijk erg graag weten wat voor soort messen eigenlijk niet mogen ontbreken in de keuken. Om daar alvast wegwijs in te maken, hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet. Laat het koken met de Japanse messen dus maar snel komen!

Groenten kun je extra makkelijk snijden met een handig hakmes 

Steeds meer mensen zijn een erg groot fan van het gebruik van een hakmes in de keuken. En dat is ook helemaal niet zo gek. Je maakt vast en zeker erg veel indruk op het gezelschap door aan de slag te gaan met een hakmes. Het mes ligt erg fijn in de hand, je kunt er groenten snel fijn mee snijden en het ziet er natuurlijk ook erg gaaf uit. Al met al is dit een echte must voor mensen die maar al te graag in de keuken aan het kokkerellen zijn.

Tip! Maak altijd gebruik van een apart mes voor vlees en vis 

Daarnaast is het ook zeker een goed idee om je eigen messen collectie wat verder uit te breiden. Probeer altijd te investeren in een mes waar je vlees mee kunt snijden en een mes waar je vis mee kunt snijden. Hierdoor weet je altijd zeker dat je erg hygiënisch te werk kunt gaan. Daarnaast is de structuur van vlees in veel gevallen grover in vergelijking met vis. Het kan daarom zomaar zo zijn dat een bepaald mes beter werkt voor het bewerken van vlees.

Doe de nodige inspiratie online op voor een luxe en fijne messenset in de keuken 

Op het gebied van het gebruik van messen bij jou in de keuken is er dus enorm veel mogelijk. Het is daarom altijd een goed idee om je online wat verder te gaan verdiepen in dit aanbod en zo haal je binnen de kortste keren een vlijmscherpe Japanse messenset in huis van bijvoorbeeld een merk als Sumisu Knives. Je kunt op deze manier erg makkelijk de nodige inspiratie opdoen en het uitzoeken van de messen voor bij jou in de keuken gaat ook nog eens net even wat makkelijker. Ook kun je de messen, na het plaatsen van een bestelling, altijd erg snel in huis verwachten.