Slaapkamer tips voor een betere nachtrust

Lifestyle door Maj

Een goede nachtrust is heel erg belangrijk om fit te blijven en genoeg energie te hebben. Zonder een nacht goed slapen, kan je jezelf slap en futloos voelen. Zo kom je de dag een stuk minder actief door en presteer je misschien wel minder goed op je werk of in je dagelijks leven. Dat is natuurlijk wel het laatste wat we willen! Wij hebben daarom 6 tips voor een betere nachtrust op een rij gezet, zodat jij met een (uit)gerust hart aan je dag kunt gaan beginnen. Sleepwell!

1. Geen apparaten meer voor het slapengaan

Apparaten voor het slapengaan kunnen zorgen voor prikkels, waardoor je minder snel in slaap komt. Je hersenen blijven actief en komen niet tot rust. Ook kan het zijn dat je nog veel stemmen of geluiden in je hoofd hoort. Probeer daarom minstens een uur voordat je gaat slapen je telefoon aan de kant te leggen en er bijvoorbeeld een boek bij te pakken of een spelletje te spelen. Maak het gezellig, zet de kaarsjes aan en probeer eens te relaxen zonder telefoon. Net zo cozy als dat je de hele avond op je beeldscherm zit te kijken!

2. Een vast slaapritme

Een consequent slaapritme zorgt ervoor dat je lichaam weet dat het tijd is om te gaan slapen. Zo kom je elke avond rond dezelfde tijd in slaap en wordt je om dezelfde tijd wakker. Probeer elke nacht ongeveer 8 uur slaap te pakken, zodat je fit genoeg bent.

3. Opgeruimde slaapkamer

Een opgeruimde slaapkamer doet wonderen. Het wordt dan namelijk een ontspannende omgeving in plaats van een rommelige opbergplek. Heerlijk om wakker te worden in een schone en opgeruimde kamer.

4. Gezond eten en drinken

Probeer zo min mogelijk cafeïne te drinken en drink genoeg water en thee. Ook is het goed om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Als je in de avond nog trek krijgt is het beter om een lichte snack te eten, zodat je lichaam niet alles nog hoeft te verwerken.

5. Frisse lucht in je slaapkamer

Frisse lucht in je slaapkamer zorgt ervoor dat je niet in een benauwde kamer ligt, waardoor je moeilijk in slaap komt. Probeer een aangename temperatuur aan te nemen rond de 20 graden en zet een rooster open of het raam op een kier.

6. Genoeg bewegen overdag

Als je overdag genoeg beweegt, wordt je in de avond vanzelf moe. Je hebt dan genoeg energie verbruikt en bent toe aan een goede nachtrust!