4 manieren om onkruid weg te krijgen en te houden

Wonen door Chloe

Het bestrijden van onkruid kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het kost niet alleen veel tijd, maar groeit ook nog eens snel weer terug. Was al dat harde werk dan voor niets? Daar heb je voortaan geen last meer van, want met deze manieren blijft je onkruid wel weg.

Onkruid wieden

Tja, deze ouderwetse manier van onkruid verwijderen blijft toch één van de meest effectieve manieren. Het nadeel ervan is alleen dat dit best veel tijd kost en zwaar werk kan zijn. Het voordeel is dan weer dat het niet snel terugkomt, omdat je het onkruid er met wortel en al uit trekt. Je moet er dus even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat.

Kokend water

Heb jij nou geen zin om in de warmte te zwoegen in de tuin? Dan hebben we een andere vrij simpele oplossing voor je. Kokend water is namelijk ideaal om onkruid tegen te gaan. Hoe hardnekkig het ook is, de kans is vrijwel nul dat het onkruid dit overleeft. Even de waterkoker aanzetten dus en je bent er vanaf!

Zout

Dit had je waarschijnlijk niet aan zien komen, maar ook zout is een ideaal bestrijdingsmiddel tegen onkruid. Nou moet je wel heel veel potjes in de winkel kopen als je je hele tuin wilt bestrooien. Houd daarom aan het einde van de winter het strooizout in de gaten. Dit kost vaak bijna niets en zo kan je een voorraadje inslaan voor het voorjaar. Zout is één van de meest effectieve manieren om onkruid te verwijderen én in de toekomst te voorkomen.

Azijn

Wanneer onkruid lange wortels heeft, dan kan het erg moeilijk zijn om hier vanaf te komen. Heb jij ook zo'n plantje in de tuin wat maar terug blijft komen? Dan schijnt azijn een echt wondermiddeltje te zijn. Meng water met azijn met een verhouding van 50/50. Even een scheutje aan het hardnekkige onkruid en je zal zien dat het onkruid het na enkele dagen zal begeven.