5 keer wanddecoratie die je huis meteen opfleurt

Wonen door Maj

Zoek je nog leuke muurdecoratie in je woonkamer of slaapkamer? Wanddecoratie kan zoveel doen voor een ruimte qua gezelligheid en warmte. Wij delen daarom 5 keer wanddecoratie die je huis meteen opfleurt, let's go!

1. Posters aan de muur

Maak je woonkamer gezellig door de muur te 'behangen' met posters. Zorg ervoor dat de kleuren en afbeeldingen bij elkaar passen, zodat je één geheel hebt. Je kunt voor dierbare foto's en herinneringen gaan of juist voor passende posters met bijvoorbeeld organische vormen. Zorg er in ieder geval voor dat je de rust behoudt door de kleuren en beelden op elkaar af te stemmen qua sfeer en uitstraling. Super leuk om je wanden mee op te fleuren!

2. Planken

Als je leuke decoratie wilt presenteren, zijn wandplanken perfect om je muur een boost te geven. Je kunt ze verven in de gewenste kleur en natuurlijk decoreren. Decoreer de planken met plantjes of leuke fotolijsten die passen bij jouw interieur. Zo maak je de woonkamer of slaapkamer met één aanpassing super gezellig!

3. Schilderijen

Schilderijen doen het altijd goed, of het nou een abstract artistiek schilderij, een kleurrijk exemplaar is of een realistische afbeelding: je muren krijgen sowieso een hele mooie upgrade. Kies voor een mooie bijpassende lijst om het schilderij heen, want dit wordt de echte eyecatcher van het huis.

4. Spiegels

Spiegels maken de ruimte optisch groter en brengen ook meteen wat meer sfeer aan de ruimte. En zeg nou eens eerlijk, toch dubbel handig om nog even je outfit te checken voor je de deur uit gaat! Zo weet je zeker dat je tevreden bent met je gekozen look van vandaag. Je kunt een rechthoekige spiegel aan de muur hangen of bijvoorbeeld meerdere ronde spiegels. Als jij meer bent van een bohemien stijl, kun je gaan voor leuke rotan spiegels met riet. Zo voer je de stijl van je interieur ook door aan de wanden. En dat is natuurlijk wat we willen om één groot geheel te creëren!

5. Planten ophangen

Voor een botanisch gevoel kan je deze leuke DIY idee een kans geven. Hang je favoriete plantsoorten op aan een touw langs de muur heen. Zo heb je meteen wat meer groen in huis! Let er alleen wel op dat je het op een handige plaats hangt, zodat je gewoon goed erbij kan als je de plantjes water wilt geven. We houden ze natuurlijk zo lang mogelijk fris en groen!