Zo kan je zelf een mooi boeket stylen

Hobby door Maj

Een veldboeket samenstellen lijkt heel makkelijk, maar het is wel belangrijk om de bloemen met zorg uit te kiezen. Zo krijg een volle bos bloemen die qua kleur en uitstraling bij elkaar passen. Wel zo leuk, right? Wil jij ook meer over bloemschikken leren? Zo kan je met behulp van onze handige tips jezelf een mooi boeket stylen!

1. Bloemen samenstellen

Elke bloem die jij mooi vindt is geschikt voor je boeket. Toch zijn sommige combinaties wel heel mooi om uit te proberen. Typische veldboeket bloemen zijn bijvoorbeeld: de Nerine, Freesia, Anjer, Dahlia, Gerbera en rozen. Het beste is om deze bloemen te combineren met hogere takken om hoogteverschil te krijgen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de Leeuwenbek, Gladiool, gipskruid of Guldenroede gebruiken.

2. Kies een mooie vaas

Een mooie vaas die past bij jouw interieur, maakt natuurlijk ook een deel van het boeket. Je kan gaan voor een organische vorm of juist een strak model. Denk ook na over de plek waar je de vaas wilt hebben staan, zodat je de beste vorm en kleur kan kiezen passend bij de omgeving. Als je een volle bos hebt kan je beter een wat brede vaas nemen en als je een langwerpige kleine bos hebt, een vaas met een kleine opening.

3. Tips voor het bloemschikken

Nu je een vaas hebt en de bloemen die je wilt gaan gebruiken, kan het bloemschikken beginnen! Hier nog wel een aantal fijne tips, zodat je het boeket helemaal naar wens kan samenstellen.

  1. Neem eens een kijkje op Pinterest. Hier kan je heel veel inspiratie uithalen voor het maken van jouw boeket. Je kan ook een eigen bord aanmaken op Pinterest, zodat je alles in één overzicht kan terugvinden.
  2. Begin eerst met het zoeken van bloemen die jij per se in het boeket wilt en neem deze als basis. Hieromheen kan je nog andere bloemen toevoegen, zodat je meer hoogteverschil krijgt.
  3. Zorg ervoor dat de kleuren van je boeket bij elkaar passen. Bepaal dit vooraf je naar de winkel gaat, zodat je met een duidelijk beeld op pad gaat.
  4. Als je alles in huis hebt, kun je de vaas vullen met schoon water, wat plantenvoeding en snijd je de stelen van de bloemen schuin af met een mes. Verwijder het meeste blad en begin met de breedste bloem of tak. Dit wordt het uitgangspunt van je boeket, zet hiertussen de andere bloemen en zorg voor verschillende lengtes in je boeket. Zo krijg je uiteindelijke een prachtige bos!