Dol op kaas? Zo organiseer je een avondje kaasfonduen met vriendinnen

Food door Maj

Kaasfonduen is echt héérlijk en zo gezellig! Trommel al je vriendinnen op en maak er een echte girlsnight van met een lekkere pan kaasfondue. Wij geven je een aantal tips mee voor het organiseren van deze cheesy avond.

1. Wat heb je nodig?

Een kaasfonduepan is natuurlijk onmisbaar voor dit etentje. Het is een speciale pan, waarin de kaas minder snel aankoekt. Ook is het fijn om er een warmhoudplaatje bij te hebben, zodat de kaas goed warm blijft. Verder zijn fonduevorken ook heel fijn om te hebben.

2. Recept

We gaan voor een klassieke Zwitserse kaasfondue, die valt vaak bij iedereen wel in de smaak.

3. Bijgerechten

Heel belangrijk bij het fonduen; de bijgerechten. Brood is sowieso heel erg lekker erbij. Je kunt verschillende soorten brood serveren, zoals bruin, Italiaans of wit brood. Ook vlees is top bij de kaasfondue, denk aan kip of mini gehaktballetjes. Aardappels en groentes zijn ook superlekker om te dippen in de kaas. Onze favorieten zijn paprika, cherrytomaatjes, courgette en champignons.

4. Drinken bij de kaasfondue

De lekkerste wijn bij kaasfondue is een frisse witte wijn. Dat geldt dan voor in de kaasfondue, maar ook voor een glaasje wijn ernaast. Een Sauvignon Blanc of Muscadet doet het heel goed. Verder wordt er ook vaak thee gedronken bij de fondue, omdat het goed is voor de spijsvertering. Als je voor de klassieke kaasfondue gaat, is een groene thee erg lekker.

5. Tafelaankleding

Een gezellige gedekte tafel mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze vriendinnenavond. Serveer alle bijgerechten op tafel en dek de tafel met mooi servies, gezellige bloemen en leuke servetten. Muziekje aan en dan alleen nog de gasten ontvangen met de heerlijke geur van kaasfondue!