Zo maak je de tuin klaar voor de zomer

Wonen door Maj

De zomer is weer begonnen en dat betekent dat we veel buiten aan het relaxen zijn. Heerlijk barbecueën, genieten van de zon en met de benen omhoog. Om optimaal te kunnen ontspannen is het wel zo fijn als je tuin dan helemaal zomer ready is met deze tips!

1. Onkruid verwijderen

Niet het leukste werkje, maar wel een must om je tuin summer proof te krijgen. Ga verspreiding tegen door op tijd het onkruid te verwijderen. Doe dit door met de hand het onkruid te wieden en de wortel mee te nemen. Hello, onkruidvrije tuin!

2. Gazon maaien

De eerste maaibeurt is in de lente al zeker aan te raden. Na het maaien kan je de grond bemesten, zodat die wat extra voeding krijgt. Houd het in de zomer goed bij, zodat het gras mooi blijft! Doe dit in de zomer ongeveer één keer in de twee weken.

3. Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag van de tegels verwijderen kan je op meerdere manieren doen. Hier lees je een aantal tips hoe die viezige groene aanslag weer schoon krijgt.

4. Planten en bloemen

Planten en bloemen fleuren je tuin helemaal op. Zaai zelf wat leuke planten, maak een stekje of koop vrolijke bloemetjes. Let er wel op dat ze goed tegen de weeromstandigheden kunnen in de zomer. Zet ze in mooie potten of bakken in de tuin en het wordt meteen een stukje gezelliger!

5. Tuin opfleuren

Als laatste kan je de tuin afmaken met wat leuke zomerse accessoires. Fleurige kussens, leuke bloempotten, lampjes of een mooie poster; zo creëer je net even wat meer sfeer buiten.