5 low budget ideeën om je tuin summer proof te maken

Wonen door Maj

Wil jij je tuin summer proof maken met een wat kleiner budget? Dit zijn 5 handige low budget ideeën om je tuin helemaal zomer klaar te maken. Dat wordt genieten in het zonnetje!

1. Hergebruiken

Het hergebruiken van materialen kan al heel veel doen voor je tuin. Maak al je meubels eerst goed schoon en zet even een hogedrukspuit op je terras. Verder kan je ook bepaalde items een tweede leven geven door ze een likje verf te geven. Makkelijk en leuk om te doen!

2. Tweedehands winkels

In veel vintage of tweedehandswinkel vind je de mooiste tuinmeubelen. Soms hebben ze een opknapbeurt nodig en soms zijn ze ook zo goed als nieuw! Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

3. Accessoires in je tuin

Verander in plaats van grote meubels, kleine accessoires. Dit hoeft niet veel te kosten, maar het kan wel een heel ander effect geven aan je tuin. Koop wat leuke bloemen, nieuwe sierkussens of mooie kaarsen voor in de tuin.

4. DIY ideeën

Je kan ook altijd nog zelf aan de slag gaan. Bekijk hier bijvoorbeeld hoe je zelf een leuke palletbank maakt of nog meer leuke DIY-ideeën voor in de tuin.

5. Planten stekken

In plaats van planten kopen, kan je ook zelf planten stekken. Het kost niets en je voert het gemakkelijk uit. Ook kan je een eigen moestuintje maken door bijvoorbeeld plantjes te zaaien. Hoe leuk om je eigen tuin te creëren!

Bekijk hier ook hoe je jouw balkon summer proof maakt.