De mooiste plekken om te zwemmen in Nederland

Lifestyle door Maj

Blijf je dit jaar liever in eigen land? Nederland heeft prachtige plekken om te zwemmen en te genieten van de zon. Achter de dijken of op de prachtige stranden kun je zo een hele dag vertoeven. Dit zijn de mooiste plekken om te zwemmen in Nederland!

1. Spiegelplas Nederhorst den Berg

Spiegelplas Wijdemeren is een prachtig meer in Noord-Holland. Het water is prachtig helder en de plek is ook erg geliefd bij duikers. Neem een verkoelende duik vanaf de stijgers en relax lekker op de mooie strandjes.

2. Recreatieplas Bussloo 

Tussen Deventer, Apeldoorn en Zutphen vind je recreatiegebied Bussloo. Dit is een natuurplas met helder water. De plas heeft een omtrek van ruim 8 km, dus je kunt hier zeker zwemmen of ontspannen aan de kant!

3. Zandenplas Nunspeet

Tussen de bossen van de Veluwe ligt het Zandenplas. Je wordt betoverd door dit prachtige natuurgebied tussen de bomen omringd met een wit strand. Nog een pluspunt; je mag hier namelijk bbq'en! De ideale plek om uit te rusten na een wandeling door de Veluwe.

4. De Spiegelwaal in Nijmegen 

Als je ook van de stad houdt, is dit de perfecte plek voor jou. Na een dag shoppen een heerlijke duik nemen in de Spiegelwaal in Nijmegen. Leg je handdoekje neer en neem een verfrissende sprong in het water (daar waar geen stroming is).

5. Henschotermeer Woudenberg

Dit recreatiemeer ligt midden in de bossen van Utrecht. Super fijn om hier af te koelen op een mooie zomerdag. Ook kan je heerlijk genieten van de zonsondergang op het terras van het Oude Strandhuis. Heerlijk toch?

Bekijk hier ook de mooiste hotels aan zee in Nederland