5 praktische tips voor het opbergen van je winterkleding

Life Hacks door Chloe

De winterkleding kan nu echt in de kast. De temperaturen gaan richting de 30 graden dus heb je geen reden meer om al die dikke truien nog in je kast te bewaren. Deze heb je voorlopig toch niet meer nodig. Maar ja, waar laat je al die dikke kleding dan? Wij hebben wat praktische tips voor je om je winterkleding netjes op te bergen.

Opruimen

Verzamel al je winterkleding bij elkaar en begin dan eerst met het uitzoeken van de kleding. Waarschijnlijk zit er genoeg tussen waarvan je weet dat je het de volgende winter eigenlijk al niet meer gaat dragen. Leg deze kleding dus apart. Dat scheelt al een hoop ruimte. Je kan deze kleding weggeven aan een goed doel of bijvoorbeeld verkopen op Vinted. Heb je kleding die stuk is of waar vlekken in zitten? Breng het dan naar een textielcontainer.

Eerst wassen

Ja dat had je waarschijnlijk niet verwacht, maar het is goed om al je winterkleding nog even te wassen voor je het echt opruimd. Wanneer er nog zweetvlekken of etensresten in je kleding zit, zal dit erg aantrekkelijk zijn voor ongedierte en dat wil je natuurlijk niet. Ook houden ze van wasverzachter. Was je kleding nu dus alleen met wat wasmiddel en zorgt dat het goed droog is.

Winterjassen

Je winterjas opvouwen is vaak niet zo'n goed idee. Hierdoor kan het zijn vorm verliezen en dat is natuurlijk zonde. Hang deze dus gewoon op om dit te voorkomen.

Kledingtassen of bakken

Het is belangrijk dat je je overige kleding bewaard is een afgesloten ruimte. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld speciale kledingtassen. Een gewone plastic bak is natuurlijk ook prima, maar deze nemen vaak meer ruimte in. Heb je thuis sowieso al een gebrek aan ruimte? Dan kan een vacuümzak ook de perfecte oplossing zijn. Doe deze dan alsnog in een afgesloten plastic bak zodat het ongedierte er niet bij komt.

De juiste plek

We weten dat het erg verleidelijk is om je kleding op zolder of in de garage te gooien, maar doe dit liever niet. Deze ruimtes zijn vaak heel vochtig. Ga dus liever voor een plek die droog, koel en donker is, zoals onder je bed. Er zijn ook speciale bakken te koop die zo laag zijn dat je perfect onder je bed passen. Dat scheelt weer een hoop ruimte.