Inspiratie voor de perfecte buitenkeuken

Wonen door Maj

De zomer komt eraan en dat betekent; buiten eten, tuinfeestjes en barbecueën! Niets zo vervelend als de hele tijd heen en weer moeten lopen met eten, borden, glazen enzovoort. En hoe gezellig is het om in de openlucht te kunnen kokerellen? Wij geven je alvast wat inspiratie voor de perfecte buitenkeuken.

1. De plaatsing van de buitenkeuken

Eerst is het belangrijk om te kijken waar de buitenkeuken komt. Heb je een veranda of een afdak? Dan is het handig om de keuken hieronder te plaatsen, zodat deze goed droog staat. Je kan er ook bewust voor kiezen om de buitenkeuken dicht bij je huis te plaatsen, zodat je makkelijk dichtbij de binnen keuken bent. Kies een tactische plek die voor jou makkelijk is. Als je niet veel ruimte hebt, maar wel graag buiten kookt is een mobiele buitenkeuken ideaal.

2. Voldoende opbergruimte

Het is bij een buitenkeuken heel fijn als je voldoende opbergruimte hebt. Zorg voor wat kasten en lades waar je borden, bestek en keukengerei kan in opbergen. Zo wordt je keuken ook nog eens praktisch!

3. Pizzaoven of barbecue

Als je een extra uniek element wilt toevoegen, is een pizzaoven heel erg leuk. Lekker om af te wisselen met de barbecue en gezellig om vrienden of familie uit te nodigen.

4. Zitplaatsen

Een grote lange tafel zal zeker van pas komen in je buitenkeuken, omdat je ook sneller mensen uitnodigt om te komen eten. Maak er een gezellig tafereel van met leuke kussentjes en kaarsen. Zo kan iedereen optimaal genieten van het buitenleven!

5. Verlichting

Verlichting is heel erg belangrijk in je buitenkeuken. Zorg voor goede verlichting tijdens het keuken en hang ook wat sfeerverlichting op, zoals leuke lichtsnoeren of lampionnen voor een gezellig effect.

6. Buitenvloer

Zorg voor een vlakke ondergrond, zodat de keuken stabiel kan worden geplaatst. Tegels of beton zijn erg handig en stevig om een buitenkeuken op te plaatsen en het staat ook nog eens stoer!

7. Spoelbak

Een extra luxe; een spoelbak buiten. Met dit laatste pluspunt ben je echt van alle gemakken voorzien. Laat de zomer maar beginnen!