Zo creëer je de natuurlijke ‘no make-up look’

Beauty & Mode door Maj

Bij de no make-up look breng je wel make-up aan op je gezicht, maar lijkt het alsof je niks draagt. In de zomer kan dit lekker licht aanvoelen op je huid en heb je toch een mooie natural glow. Ook perfect als je al wat bruiner bent in je gezicht, maar wel iets meer all out wilt tijdens een etentje. Wij geven een aantal handige tips, waarmee je de natuurlijke ‘no make-up look’ creëert.

1. Natural glow

De basis van een mooie no make-up look, is een glowy skin. Dit begint dus al bij je huidverzorging. Door je huid vast voor te bereiden, breng je de make-up net iets mooier aan. Gebruik bijvoorbeeld een hydraterend gezichtsmasker, eyepads of breng een moisturizer aan voordat je gaat opmaken. Vergeet ook niet om een goede primer aan te brengen, waardoor je een gladde basis krijgt en het aanbrengen van make-up makkelijker gaat.

2. Concealer in plaats van foundation

Als je last hebt van onzuiverheden, wordt dit vaak bedekt met een laag foundation. Zonde, want probeer eens die foundation te vermijden en kies voor een verzorgende BB of CC cream. Je kan ook alleen je onzuiverheden of donkere kringen onder je ogen bedekken met wat concealer. Gebruik een vloeibare concealer en breng het aan met een vochtige spons of met je vingers. Dit zorgt voor een net wat frissere look, maar toch in natuurlijke vorm.

3. Geen poeders, maar crème producten

Poeders zijn bij de no make-up look een no go. Gebruik alleen producten op vloeibare basis, dus een vloeibare concealer, blush, bronzer, highlighter enzovoort. Aanbrengen met een vochtige spons en je krijgt een prachtige glowy huid.

4. Highlighters en blush

Blush zorgt voor een gezonde uitstraling, doordat het net even wat meer kleur aanbrengt in je gezicht. Ga voor een vloeibare blush en breng het aan op je wang, slaap en neusbrug. Een vloeibare highlighter zorgt ook voor een prachtige finish aan je make-up. Dit kan je aanbrengen op je jukbeenderen, het puntje van je neus en onder de wenkbrauw.

5. Oog make-up

Breng een glimmetje aan in je ooghoeken en ga voor een bruine mascara of zelfs helemaal geen mascara. Je kunt wel je wimpers krullen om je ogen iets meer te laten spreken.

6. De wenkbrauwen 

Wenkbrauwen zijn een van de belangrijkste stappen in deze routine. Ga voor bushy eyebrows, dus zoveel haar als mogelijk is. Teken ze heel lichtjes in en borstel ze omhoog met een wenkbrauwgel. Fluffy brows zorgen voor een hele open look!

7. Glowy lips

Last, but not least; glowy lips. Breng een lipgloss of een een verzorgende lipolie aan op je lippen. Dan shinen ze mooi en heb je geen last van velletjes of droge lippen.