Zo organiseer je een gezellige barbecue met vrienden

Lifestyle door Maj

Als de zon schijnt is een gezellige barbecue op een zomeravond met vrienden altijd een goed idee. Maar hoe organiseer je nou zo'n avond? No worries, met deze tips kunnen je gasten optimaal genieten van de barbecue en heb jij zero stress!

1. Boodschappen

Goede voorbereiding is het halve werk. Denk aan de boodschappen, hoeveel vlees en vis reken je per persoon? Naast vlees en vis lusten mensen misschien ook graag groentes en andere bijgerechten. Zorg dat je alles ruim op tijd in huis hebt en je de dag zelf bezig kan houden met het voorbereiden van de barbecue zelf. Dus, even het boodschappenlijstje op een rij:

  • Vlees
  • Vis
  • Groentes
  • Bijgerechten: aardappeltjes, fruit, salades, pasta, stokbrood en dips
  • Sausjes
  • Dessert
  • Dranken
  • Servetten en decoratie voor op tafel

2. Voorbereidingen

Nu je alle boodschappen in huis hebt, kan je bezig gaan met de voorbereidingen. Het vlees moet gemarineerd worden, de sausjes kunnen vast in bakjes worden gedaan, de groentes en het fruit moeten worden gesneden, de drankjes moeten koud staan. Zet alles kant en klaar neer in de koelkast, zodat je alles er zo uit kan halen met de barbecue zelf.

3. Drankjes

De drankjes staan koud, maar wellicht wil je ook wat water met bijvoorbeeld munt en citroen maken. Of wat dacht je van leuke cocktails en mocktails? Maak alles klaar en zorg ervoor dat de gasten zelf hun drankjes kunnen pakken, lekker makkelijk!

5. Tafel decoreren

Naast al het lekkere eten, wil het oog natuurlijk ook wat. Dek de tafel met leuk servies en servetten, zet wat bloemen en kaarsjes op tafel en zorg voor comfortabele stoelen met leuke kussens. Maak het een lekker zomers tafereel!

6. Muziek aan en genieten maar

Deze laatste stap is ook niet geheel onbelangrijk; genieten. Zet de muziek aan, de bijgerechten op tafel, serveer het vlees op schalen en tijd om achterover te leunen. Geniet van het gezelschap, het mooie weer en het lekkere eten. Enjoy!