De perfecte schoenen voor jouw bruiloft: hier moet je op letten

Beauty & Mode door Chloe

Op je trouwdag wil je er natuurlijk tiptop uitzien en daar horen ook de perfecte schoenen bij. Maar ja, die mooie hakken lopen vaak niet echt lekker. Je wilt natuurlijk niet dat je niet kan genieten van je grote dag omdat je de hele tijd pijn hebt aan je voeten. Daarom hebben wij een aantal tips om de perfecte schoenen voor jouw bruiloft te vinden.

Schoenen die passen bij jou

Loop jij in het dagelijkse leven altijd op comfortabele sneakers en draag je dus eigenlijk nooit hakken? Dan hoef je niet te verwachten dat je op je trouwdag urenlang op hoge hakken kan lopen zonder pijn. Kies dus een schoen die je in het dagelijks leven ook draagt. Zelfs als dat sneakers zijn is er vast een prachtig paar te vinden voor onder jouw jurk. Wil je toch wat anders. Kies dan voor een andere platte schoen zoals loafers of ballerina's.

Inlopen

Deze tip is echt essentieel. Als jij mooie schoenen hebt gevonden die heerlik zaten tijdens het passen, kan dit veranderen als je ze wat langer aan hebt. Zorg dus dat je je schoenen inloopt. Zo zullen ze een stuk fijner zitten op je grote dag. Daarbij kom je er zo ook nog op tijd achter als je toch niet lekker blijken te zitten.

Een schoen voor later

Het is natuurlijk zonde als je je mooie schoenen maar één keer draagt en ze hierna in de kast belanden. Kijk daarom of je het paar schoenen ook op andere gelegenheden zou kunnen dragen. Wil je een klassiek witte hak? Dan zijn er ook bruidszaken gespecialiseerd in het spuiten van je schoenen. Na je bruiloft kun je je hakken dus in een andere kleur laten spuiten.

Stevig in je schoenen

Wat ook belangrijk is om op te letten is dat er een goed profiel onder je schoenen zit. Zo voorkom je dat je uitglijdt op de dansvloer en kan je tot in de late uurtjes door blijven gaan.