Dit zijn de leukste kookboeken met originele recepten

Food door Maj

Recepten zijn over heel het internet te vinden, maar hoe leuk is het om recepten uit je favoriete keuken gebundeld te hebben in één boek? Een mooi kookboek staat ook nog eens prachtig in je keuken! Toch is het wel moeilijk om een boek te vinden met originele recepten, in het lijstje hieronder vind je alle soorten boeken. Van eenvoudige gerechten met een paar ingrediënten tot aan ingewikkelde recepten waar je even voor moet gaan zitten. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij!

1. Een kookboek - Seppe Nobels

Seppe Nobels met het restaurant Graanmarkt 13 staat al jaren in de top tien van beste groenterestaurants ter wereld. Ook is Seppe uitgeroepen tot de beste groente chef van 2014. In dit kookboek kookt hij alleen met groenten uit het seizoen, waardoor je de lekkerste smaken krijgt en alle groenten goed verkrijgbaar zijn. De recepten draaien vooral om groenten en af en toe kan je zelf vlees of vis toevoegen als e er zin in hebt. Je kan met behulp van dit boek duurzaam koken met verse ingrediënten, een echte aanrader om op een leuke manier gezond te leren koken.

2. Homakase - Oof Verschuren

Fotograaf Oof Verschuren is gek op de Japanse keuken. In het boek Homakase heeft hij alle gerechten zelf gefotografeerd en een groot deel van het servies zelf gemaakt. In dit boek is veel te lezen over snijtechnieken, temperaturen en soorten vis. Super leerzaam en natuurlijk bomvol met heerlijke gerechten. Interessant als je meer wilt leren over de Japanse keuken!

3. Café Mazahar - Merijn Tol

Café Mazahar is een inspirerend Arabisch kookboek van Merijn Tol. Er staan veel zonnige recepten in, die perfect zijn voor de zomer. Veel gerechten zijn vegan of vegetarisch en boordevol vitamines en heerlijk vernieuwende smaken.

4. Kook dit boek - Molly Baz

In het kookboek van Molly Baz staan de lekkerste recepten! Er staan veel vlees- en visgerechten in, dus als vegan niet helemaal geschikt. Het boek is ook in het Engels verkrijgbaar, echt een gouden tip als je wilt beginnen met uitgebreid koken.

5. TLV Vegan - Jigal Krant 

Jigal Krant heeft met zijn vorige kookboek al een prijs gewonnen en het vervolg op dit vegan boek is net zo verrassend. Er staan heerlijke plantaardige recepten in met zoals hij zelf zegt: 'het land zonder melk en honing'. Perfect als je opzoek bent naar wat meer inspiratie op het gebied van vegan koken.