Hoe vaak mag je droogshampoo gebruiken?

Lifestyle door Chloe

We durven wel te zeggen dat droogshampoo in de buurt komt van de uitvinding van de eeuw. Je kunt gemakkelijk het wassen van je haar nog even uitstellen en toch met een verzorgde bos haar de deur uitgaan. Ideaal dus en het bespaart je ook nog eens een hoop tijd. Maar hoe vaak kan je dit eigenlijk achter elkaar gebruiken voordat je echt je haren moet wassen? Wij zochten het voor je uit.

Geen vervanging

Even sprayen en je kan zo weer een dag vooruit met je eigenlijk al vette haar. Met droogshampoo ziet je haar er weer helemaal fris uit, zonder dat je ervoor onder de douche hoeft te stappen. Toch ontkom je er niet aan om op een gegeven moment je haren te wassen, want hoe graag we het ook zouden willen, droogshampoo is geen vervanging voor normale shampoo. Stel het dus ook niet te lang uit, want je zal toch echt een keer moeten.

Hoe vaak mag je droogshampoo gebruiken?

Je kan met droogshampoo een wasbeurt behoorlijk lang uitstellen, maar echt goed is het niet. Je haar wordt er namelijk niet echt schoon van en door er nog meer in te spuiten kan je hoofdhuid op den duur gaan irriteren. Maar hoe vaak mag je het dan wel gebruiken? Over het algemeen kan je met droogshampoo het wassen van je haar zo'n twee dagen uitstellen. Dit vershilt daarbij ook nog eens per persoon. Heb jij bijvoorbeeld last van een gevoelige hoofdhuid? Dan kan je het beter de dag erna of die avond nog wassen.

Gevoelige hoofdhuid

Zoals we al zeiden kan je met een gevoelige hoofdhuid beter eerder je haren wassen nadat je droogshampoo hebt gebruikt. Droogshampoo reinigt je haren namelijk niet echt, maar zorgt ervoor dat het talg wordt opgenomen waardoor het minder vet lijkt. Wanneer je dit veel gebruikt, kan je hoofdhuid uitdrogen en gaan irriteren. Onthoud dus dat droogshampoo geen vervanging is voor het wassen van je haar en spring gewoon onder de douche.