De beste duurzame woontips voor 2023

Wonen door Maj

Een belangrijke trend in 2023: duurzaamheid. Niet alleen op het gebied van mode, maar ook in je interieur kan je verantwoorde keuzes gaan maken. Dit betekent niet alleen werken met duurzame materialen, maar ook met meubelstukken die een langere levensduur hebben. Hierdoor kan je een stuk langer genieten van je nieuwe meubels. Met deze tips kan ook jij in 2023 duurzaamheid doorvoeren in je woning!

1. Duurzame materialen

Duurzame materialen als bamboe en hout zullen steeds vaker terugkomen in interieur. Naast dat ze een mooie natuurlijke uitstraling hebben en prachtig staan in je interieur, gaan ze heel lang mee. Deze materialen zijn erg tijdloos en creëren een warme sfeer in huis. Daarnaast kan je ook kiezen voor gerecyclede stoffen voor bijvoorbeeld je gordijnen of vloerkleed. Het is even een investering, maar op den duur haal je deze eruit doordat de meubels een extra lange levensduur hebben.

2. Upcycling en vintage meubels

Vintage is iets wat helemaal hip is anno 2023 en wij snappen wel waarom. Je geeft de tofste items een tweede leven en het scheelt ook nog eens veel geld. Ook upcycling zorgt voor een stoer karakter aan je huis. Hiermee kan je van oude producten weer iets nieuws maken, super authentiek en je hebt een limited edition meubelstuk!

3. Less is more

Probeer eens te werken met multifunctionele ruimtes. Een eettafel kan bijvoorbeeld ook dienen als werktafel. Hierdoor hoef je niet onnodig veel aan te schaffen en creëer je veel ruimte in huis. Investeer in mooie duurzame materialen, in plaats van meer meubels voor weinig. Less is more.

4. Kwaliteit

Kwaliteit boven kwantiteit. Weet waar je product vandaan komt en doe eens onderzoek naar de achtergrond van een product. Producten die met de hand zijn gemaakt zijn duurzamer, vanwege betere arbeidsomstandigheden en het gebruik van de juiste methodes en materialen. Kwaliteit meubels en accessoires zullen een luxere uitstraling geven aan je interieur en niet te vergeten een duurzame uitstraling.