3 alternatieven voor wanneer je geen bakpapier in huis hebt

Food door Chloe

Ben jij net van plan een taart in de oven te schuiven en kom je er dan achter dat je bakpapier op is? Dan kan je flink balen. Even naar de supermarkt rennen dan maar? Of is er toch een andere oplossing? Geen zorgen, een bezoekje aan de supermarkt is niet nodig. Er zijn namelijk ook andere alternatieven. Welke dat zijn vertellen wij je hier.

Alternatieven voor bakpapier

Bakpapier is een hittebestendig middel dat ideaal is voor gebruik in de oven. Zo voorkom je dat je taart bijvoorbeeld in de bakvorm blijft kleven of je pizza aan de ovenplaat. Maar dat is niet het enige dat je kan gebruiken om dit te voorkomen. Er zijn namelijk meer items die je kunt gebruiken.

Olijfolie of roomboter

Het is niet voor niets dat je een bakvorm moet invetten met boter voor je er iets in gaat maken. Door gebruik te maken van olie of boter, voorkom je namelijk dat het eten blijft plakken. Je kan dit dus ook gebruiken op bijvoorbeeld een bakplaat.

Aluminiumfolie

Deze heb je waarschijnlijk nog wel in huis. Aluminiumfolie is een ideale vervanger voor bakpapier als je voorraad op is. Het kan wel wat makkelijker afbladderen als het heel warm wordt, maar voor een keer is het een prima alternatief. Het is vooral handig voor het grillen van groeten of vlees op de bakplaat.

Bloem

Ook bloem is een wondermiddeltje dat voorkomt dat je eten blijft plakken aan de plaat. Strooi wat bloem over de bakplaat of het eten en je zal zien dat je het heel makkelijk van de plaat verwijdert. Ook maïzena doet het heel goed.