Met deze tips houd je wespen op afstand

Life Hacks door Chloe

We zijn gek op de zomer, maar er is ook één groot nadeel: wespen. Gelukkig duurt het nog even voor het wespenseizoen echt begint, maar we zien ze af en toe al even opduiken. Deze stekende beesten houd je natuurlijk liever op afstand. Daarom hebben wij wat tips voor je verzameld waardoor je de kans dat ze in de buurt komen een stuk kleiner maakt.

Zoet fruit

Dit is vooral heel handig als je lekker in de tuin wilt eten. Als er iets is waar wespen gek op zijn dan is het wel zoet fruit. Als je ervoor wilt zorgen dat je jouw eten met rust laten, kan je dus het beste even een schaalte met zoet fruit in de buurt zetten, maar wel ver genoeg dat je er geen last van hebt. De wespen zullen hier vanzelf op afgaan en laten jouw avondmaaltijd met rust.

Draag geen parfum

Als je weet dat je lekker het terras op gaat of 's avonds buiten gaat eten kan je maar beter geen pafum op doen 's morgens. Ditzelfde geldt voor verzorgingsproducten met een lekker zomers geurtje. Wespen vinden dit namelijk net zo lekker ruiken als wij en zullen daarom op je af komen.

Blijf zitten

Ben jij iemand die hysterisch om zich heen gaat slaan en rennen bij het zien van een wesp? Hoe bang je ook bent, probeer echt stil te zitten. Door jouw plotselinge bewegingen en stress worden de beesten namelijk alleen maar agressiever en is de kans dat ze gaan steken dus groter.

Sterke geuren

Als je wespen echt wilt weren moet je gebruik maken van sterke geuren. Hier hebben ze namelijk echt een hekel aan en zo houd je ze dus prima op afstand. Denk bijvoorbeeld aan etherische oliën, wierook of geurkaarsen. Daarnaast schijnt ook lavendel een wondermiddeltje te zijn of het in de brand steken van gemalen koffiebonen.