Op vakantie naar Toscane? Dit zijn de 9 populairste dorpjes

Lifestyle door Redactie Welke

Italië heeft naast pizza, pasta en wijn nog véél meer te bieden. Zo beschikt het land over prachtige stukken natuur en uiteraard ontelbaar veel gezellige dorpjes. Een geliefd gebied voor toeristen is het prachtige Toscane. Kun jij niet wachten om - weer - een bezoek te brengen aan Toscane? Wij hebben de populairste dorpjes voor je op een rijtje gezet. Buone vacanze!

Populairste dorpjes Toscane

Vinci

Bezoek het geboortehuis van de beroemde kunstenaar Leonardo da Vinci en ontdek zijn leven en werk in het Leonardo Museum. Verken het historische centrum van Vinci met zijn charmante straatjes en middeleeuwse architectuur. Bewonder het prachtige uitzicht over het Toscaanse landschap vanaf het fort van Vinci. Maak wandelingen of fietstochten door de omgeving en geniet van de schilderachtige landschappen. Proef lokale lekkernijen en wijnen in de restaurants en enoteche. Vinci biedt een unieke ervaring voor kunstliefhebbers, geschiedenisfanaten en natuurliefhebbers.

Volterra

Verken de goed bewaarde Etruskische en Romeinse overblijfselen, zoals de Porta all'Arco en het Teatro Romano. Bezoek het indrukwekkende Fortezza Medicea en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Verken het historische centrum met zijn charmante straatjes, middeleeuwse gebouwen en kunstgalerijen. Bewonder de prachtige kathedraal en het Baptisterium van San Giovanni. Ontdek de lokale ambachten, zoals albastbewerking, in de ambachtelijke winkels. Proef heerlijke Toscaanse gerechten in de lokale trattoria's. Volterra biedt een rijke geschiedenis, cultuur en culinaire geneugten voor bezoekers om van te genieten.

San Vincenzo

In San Vincenzo kun je genieten van prachtige zandstranden, zwemmen, zonnebaden en watersporten beoefenen. Verken het natuurpark Rimigliano met wandelpaden en fietsroutes. Bezoek de archeologische site van Baratti en Populonia voor Etruskische overblijfselen. Probeer kitesurfen, windsurfen en duiken. Verken de omgeving per fiets, ontdek schilderachtige landschappen en charmante dorpjes. Geniet van heerlijke Italiaanse gerechten in lokale restaurants en trattoria's, met verse visgerechten, pasta's en Toscaanse wijnen. Gebruik San Vincenzo als uitvalsbasis voor dagtochten naar Pisa, Lucca en Florence. San Vincenzo biedt strandplezier, natuurlijke schoonheid, avontuur, geschiedenis en culinaire genoegens voor een onvergetelijke vakantie in Toscane.

San Gimignano

Het prachtige middeleeuwse dorp San Gimignano biedt verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Verken de goed bewaard gebleven middeleeuwse architectuur en de beroemde torens, zoals de Torre Grossa. Bezoek de Piazza del Duomo met zijn prachtige kathedraal en het Palazzo Comunale. Proef de lokale specialiteit, de witte Vernaccia-wijn, in een van de vele wijnhuizen. Geniet van de panoramische uitzichten over het Toscaanse platteland vanaf de stadsmuren. Ontdek de kunstgalerijen en ambachtelijke winkels met keramiek en handgemaakte producten. Proef heerlijke gelato en Toscaanse gerechten in de lokale restaurants. San Gimignano biedt een betoverende mix van geschiedenis, cultuur en gastronomie.

san gimignano toscane

Cecina

Geniet van de prachtige stranden en neem een verfrissende duik in de Middellandse Zee. Verken het Parco Naturale della Sterpaia, een natuurpark met wandel- en fietspaden. Bezoek de historische binnenstad met zijn charmante pleinen en pittoreske straatjes. Proef heerlijke lokale gerechten in de restaurants en trattoria's, zoals de beroemde Cecina Cecinese, een hartige kikkererwtenpannenkoek. Breng een bezoek aan de Acqua Village Cecina, een waterpark met glijbanen en zwembaden. Maak uitstapjes naar nabijgelegen bezienswaardigheden zoals Volterra en de Etruskische kust. Cecina biedt een mix van strandplezier, culinaire geneugten en culturele ontdekkingen.

Camaiore

Verken het historische centrum met zijn charmante straatjes, pleinen en oude kerken. Bezoek de prachtige Duomo di Camaiore en bewonder de architectuur. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de Monte Prana en de Monte Matanna, perfect voor wandel- en fietsliefhebbers. Ontdek de lokale keuken in de traditionele trattoria's, waar je kunt genieten van heerlijke Toscaanse gerechten. Maak uitstapjes naar nabijgelegen stranden zoals Lido di Camaiore en Viareggio. Camaiore biedt een combinatie van geschiedenis, natuur en culinaire genoegens voor een onvergetelijke ervaring in Toscane.

Castiglione della Pescaia

Geniet van de prachtige stranden en kristalhelder water van de Tyrreense Zee. Verken het historische centrum met zijn middeleeuwse charme, smalle straatjes en pittoreske pleinen. Bezoek het imposante kasteel van Castiglione della Pescaia en geniet van het panoramische uitzicht over de stad. Proef heerlijke zeevruchten en Toscaanse gerechten in de lokale restaurants. Maak boottochten naar de nabijgelegen eilanden van de Toscaanse archipel, zoals Elba en Giglio. Castiglione della Pescaia biedt een perfecte mix van strandplezier, cultuur, culinaire genoegens en mogelijkheden voor natuurliefhebbers.

Suvereto

Verken het charmante middeleeuwse centrum met zijn geplaveide straatjes en historische gebouwen. Bezoek de prachtige kerken, zoals de Parrocchia di San Giusto en de Chiesa di San Michele. Proef heerlijke lokale wijnen in de wijnhuizen en cantina's van de regio. Ontdek de omgeving te voet of per fiets, met prachtige landschappen en natuurlijke schoonheid. Verken de nabijgelegen olijfgaarden en geniet van de smaken van extra vierge olijfolie. Suvereto biedt een rustige en authentieke Toscaanse ervaring, waar je kunt genieten van geschiedenis, gastronomie en de prachtige omgeving.

Pitigliano

Verken de betoverende middeleeuwse stad met zijn smalle straatjes, oude gebouwen en historische bezienswaardigheden. Bezoek de indrukwekkende Duomo di San Pietro en bewonder de prachtige architectuur. Verken de ondergrondse stad met zijn oude Etruskische grotten en tunnels. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de stadsmuren. Proef de lokale specialiteiten, waaronder de beroemde witte wijn Bianco di Pitigliano en de ambachtelijke kaas. Maak uitstapjes naar de nabijgelegen thermale baden van Saturnia of verken de omliggende Toscaanse heuvels. Pitigliano biedt een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid.