De zomer komt eraan: verwijder zonnebrandvlekken met deze tips

Life Hacks door Maj

De zomer komt eraan en dat betekent: smeren, smeren, smeren met SPF. Eén nadeel, in zonnebrandcrème zitten oliën die vervelende vlekken kunnen veroorzaken. Als het op je kleding terechtkomt kunnen er gele of oranje vlekken ontstaan, wat we natuurlijk willen voorkomen. Toch zijn er veel tips en tricks waarmee je de vlekken kunt verwijderen en wij delen de handigste vijf! Thank us later.

1. Zonnebrandvlekken laten verdwijnen met groene zeep

Groene zeep komt altijd wel van pas, zo ook bij zonnebrandvlekken. Smeer de vlek in met groene zeep en het weer. Laat dit een paar uurtjes intrekken en wrijf daarna over de vlek met je handen. Was het kledingstuk uit en je kledingstuk is weer helemaal schoon!

2. Glansspoelmiddel als vlekverwijderaar

Ook gansspoelmiddel kan een redder in nood zijn. Breng het aan op de vlek en laat dit een nachtje intrekken. Daarna is het belangrijk om het kledingstuk te wassen en de vlek is eruit!

3. Deppen met wasbenzine

Breng de wasbenzine aan op een wc-papiertje. Dep dit op de zonnebrandvlekken en spoel de kleding uit. Wederom wassen in de wasmachine en je kleding is weer zo goed als nieuw.

4. Afwasmiddel of shampoo

Handig als je op vakantie bent, want shampoo heb je meestal wel bij de hand. Dep de vlekken met het afwasmiddel of shampoo en laat het een uurtje intrekken. Kledingstuk even wassen et voilà: schoon als nooit tevoren.

5. Bleken in de zon

Als je alle bovenstaande tips hebt uitgeprobeerd, kan je altijd nog deze stap een kans geven. Was het kledingstuk eerst uit en leg daarna direct in de felle zon. Door de blekende werking, zullen de vlekken verdwijnen. Ook erg handig als je op vakantie bent!