DIY: maak de leukste kralensieraden

Hobby door Maj

Lijkt het je leuk om je eigen kralensieraden te kunnen maken? De zomer komt eraan en gekleurde sieraden zijn weer helemaal in! Toch zijn er veel verschillende technieken en materialen die je kunt toepassen. Welke.nl helpt je daarom een handje op weg met het maken van de leukste kralensieraden. 

Dit heb je nodig

De sieraden zullen helemaal jouw creatie zijn, dus gebruik de kleuren, materialen en combinaties die jij leuk vindt!

  • Nylondraad
  • Kralen en bedeltjes naar eigen wens
  • Karabijnsluiting
  • Knijpkralen
  • Verlengketting

Kralensieraden maken

Het is jouw eigen creatie, dus fout kan je het nooit doen. Het is wel handig om te weten welke stappen je moet ondernemen en daar zullen wij je mee op weg helpen. Als voorbeeld gebruiken we een armbandje, maar je kan natuurlijk ook ringen of kettingen maken. We beginnen met de makkelijkste techniek en uiteindelijk kan je jezelf steeds meer gaan uitdagen.

  1. Kies eerst je favoriete kleuren en bedeltjes uit die je wilt gaan gebruiken voor je armband.
  2. Pak nu het nylondraad erbij. Zorg ervoor dat het nylondraad wat je gaat gebruiken dunner is dan het gat van de kralen.
  3. Vervolgens kan je de kralen rijgen op het draad in de gewenste volgorde. Je kan ook een leuk bedeltje gebruiken om de armband mee op te fleuren.
  4. Nu is het tijd om de armband af te werken. Het nylondraad werk je af met de knijpkralen. Breng aan de ene kant een karabijn sluiting aan en een verlengketting aan de andere kant.
  5. Klaar is je kralenarmband! Zo kan je steeds meer variëren tussen verschillende sieraden en jezelf meer gaan uitdagen.

Lees hier ook hoe je een prachtige ketting kunt maken van een oude munt