Lifehack: je haren krullen met sokken doe je zo

Beauty & Mode door Maj

Je hebt het misschien vast wel eens voorbij zien komen: je haren krullen met sokken. Perfect doordat je geen hitte nodig hebt en je haar dus niet beschadigd. Een mega lifehack, want je gaat ermee naar bed en staat ermee op. Wij laten je stap voor stap zien hoe je jouw haren krult met sokken. 

Je haren krullen met sokken 

Klinkt als een droom: opstaan met de perfecte bos krullen. Zo gaat het niet helemaal, want er is wel wat werk voor nodig. Toch is het een stuk gezonder voor je haar en scheelt het veel tijd in de ochtend, doordat je juist de avond van tevoren aan de slag kan met je krullen. De perfecte oplossing!

Stappenplan 

Om aan de slag te gaan heb je een aantal haarclips, sokken en elastiekjes nodig. Het maakt niet uit hoe lang je haar is, deze techniek werkt voor elk soort haar. 

  1. Verdeel je haar in ongeveer vier delen (ligt er een beetje aan hoe groot je haardos is).
  2. Verdeel ieder deel in twee plukken en plaats een sok ertussen. Zet deze vast met een clip en draai twee plukken om de sok heen. Doe dit in tegengestelde richting van elkaar.
  3. Als je onderaan bent, bind je het haar en de sok vast met een elastiekje. 
  4. Ga door totdat je alle delen hebt gehad en stap je bed in voor een goede nachtrust.
  5. Als je wakker bent geworden kan je de sokken er voorzichtig uit halen. Even met je vingers door de krullen heen, beetje haarlak en je hebt prachtige krullen!